Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udar na kartele

VIDEO Elitne postrojbe u filmskoj akciji pohvatale krijumčare kokaina: "Ovo je najveća zapljena u povijesti naše zemlje"

Brod s dorgom
Brod s dorgom Foto: Facebook/Irish Defence Forces
U zajedničkoj akciji najelitnijih irskih snaga zaplijenjena su 2253 kilograma kokaina, čija je procijenjena vrijednost 157 milijuna eura. Droga je potjecala iz Južne Amerike i bila namijenjena kriminalnim skupinama u Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi.

U združenoj akciji irske vojske, mornarice, zračnih snaga i elitne policije Irska je u utorak zaplijenila najveću količinu droge u svojoj povijesti. Pošiljka od 2253 kilograma kokaina procijenjene vrijednosti 157 milijuna eura presretnuta je kod obale Corka na jugoistoku zemlje, objavila je irska policija.

Drogu je prevozio brod MV Matthew, koji je putovao iz Južne Amerike, rekao je glavni direktor porezne i carinske uprave Gerry Harrahill na tiskovnoj konferenciji u Dublinu u srijedu.

Pročitajte i ovo Monterrey Na sjeveru Meksika Jezivo otkriće na ulicama grada: Pronađeni raskomadani dijelovi tijela, a poruke daju naslutiti što leži u pozadini

"Ovo je najveća zapljena droge u povijesti države", rekao je na istoj konferenciji Justin Kelly, pomoćnik načelnika irske specijalne policije An Garda Síochána.

Trojica muškaraca, u dobi od 31, 50 i 60 godina, uhićeni su pod sumnjom za organizirani kriminal, a ispituje ih policija svojim prostorijama u okrugu Wexford, navodi se u priopćenju Garde.

Pročitajte i ovo Qin Gang, kineski ministar vanjskih poslova Misterij nestalih dužnosnika Smijenjeni ministar imao je izvanbračnu aferu s poznatom TV voditeljicom: Iz Vlade izbjegavaju odgovoriti na pitanja

Policajci su rekli da je droga potjecala iz Južne Amerike i bila namijenjena kriminalnim skupinama u Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi, piše CNN.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić O nemirima na Kosovu Vučić u intervjuu: "Za mene trojica Srba koji su poginuli u Banjskoj nisu teroristi. Bili su obiteljski ljudi"

Videozapis koji su Irske obrambene snage podijelile na X-u prikazuje vojsku kako se brzo spušta iz helikoptera na palubu, dok se brod pokušava vratiti iz irskih voda.

Nakon što je vojska osigurala plovilo, članovi operativne grupe prebačeni su na brod koji su ispratili do luke Cork, gdje se nalazi na forenzičkom ispitivanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi napad Kineski hakeri ukrali desetke tisuća mailova američke vlade: "Takvo što ne smije se događati u budućnosti''

"Jučer su obrambene snage vodile iznimno složenu vojnu operaciju", rekao je Tony Geraghty, zapovjednik flote Irske mornaričke službe, na konferenciji za novinare u Dublinu i dodao kako je operaciju dodatno kompliciralo iznimno loše vrijeme.

"Također smo pokušavali predvidjeti akcije brojnih kriminalnih grupa i kako će to utjecati na nas. Ali bilo je vrlo uspješno sa stajališta obrambenih snaga", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene