Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogu u javnu potrošnju

Ukinuta zabrana za malostonsku kamenicu, inspekcija potvrdila da više nema norovirusa

Kamenice za jelo (Foto: Dnevnik.hr)
Kamenice za jelo (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gosti piju uz jelo od kamenica (Foto: Dnevnik.hr) Gosti piju uz jelo od kamenica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamenice za jelo (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Dobra vijest za sve školjkare i ljubitelje kamenica. Norovirus više nije prisutan u Malostonskom zaljevu.

Zabrana prometa je stavljena izvan snage, a školjke su ispravne za javnu potrošnju iz onih zona u kojima je vrijedila zabrana.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

"Mogu se slobodno konzumirati i nema potrebe za novim uzorkovanjem jer na svim kontrolnim točkama, koje su bile pod zabranom, svi su rezultati negativni", potvrđeno je od veterinarske inspekcije.

Podsjetimo, u Malom Stonu je prošlog tjedna otkazan pučki dio feste sv. Josipa i Dana malostonske kamenice jer je u školjkama pronađen norovirus. Veterinarska inspekcija otkrila je da se norovirus u kamenicama zadržava u zonama od Hodilja do Bistrine, Maloga Stona, Soca, Banje i Kuta. Stručnjaci za zarazu krive fekalije.

Zabrana je školjkarima u Malostonskom zaljevu nanijela značajnu financijsku štetu, no stručnjaci smatraju da je novorvirus tek početak problema jer prostorni planovi u zaštićenom rezervatu otvaraju nove opasnosti.

Vladimir Onofri iz Instituta za more Dubrovnik smatra da se pogoduje investitorima.

"Za sitnu paru se pogoduje nekim investitorima i hoće zaštitu uništiti i samo zaštiti more bez kopna", smatra Onforio. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene