Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIVŠI ŠEF JANAF-a DOVEDEN U LISICAMA

Policija pročešljala stan Dragana Kovačevića, reporter Andrija Jarak donosi detalje pretresa: "U stanu je bilo pet istražitelja..."

U tijeku je pretres stana u vlasništvu Kovačevićeve supruge
U tijeku je pretres stana u vlasništvu Kovačevićeve supruge DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija U tijeku je pretres stana u vlasništvu Kovačevićeve supruge U tijeku je pretres stana u vlasništvu Kovačevićeve supruge Foto: DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr Dragan Kovačević iz Remetinca doveden na pretres stana na Trešnjevci Dragan Kovačević iz Remetinca doveden na pretres stana na Trešnjevci Foto: DNEVNIK.hr/DNEVNIK.hr +0 Andrija Jarak ispred stana Dragana Kovačevića Galerija 1/3 >>
Kako prvi doznajemo, istražitelji su u ponedjeljak navečer pretresli četverosobni stan koji glasi na Kovačevićevu suprugu, na adresi Nova cesta, na zagrebačkoj Trešnjevci.

Istražitelji su u ponedjeljak obavili pretres nekretnine koju koristi Dragan Kovačević, sada bivši direktor Janafa, koji je nedavno uhićen u velikoj korupcijskoj aferi.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

Kako doznajemo, riječ je o četverosobnom stanu na adresi Nova cesta, na zagrebačkoj Trešnjevci, koji je u vlasništvu Kovačevićeve supruge. S istražiteljima je bio i sam Kovačević. 

Ispred zgrade u kojoj je stan Dragana Kovačevića, formalno u vlasništvu njegove supruge, javio se reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

"U 17:30 sati Dragan Kovačević je doveden ispred jednog od stanova koji su u njegovom vlasništvu. Međutim punih 45 minuta, mi smo prvi ovdje došli na pretres, bio je u kombiju pravosudne policije. Morali su čekali njegovog odvjetnika Ivu Farčića jer po zakonu odvjetnik mora biti nazočan pretresu. Tek tada je Kovačević uveden u ovu zgradu gdje ima jedan od svojih brojnih stanova i onda je pretres mogao početi", izvijestio je Jarak.

Dodaje da su susjedi potvrdili da to jest Kovačevićev stan, ali i da ga u zgradi nisu vidjeli punih deset godina jer je stan u najmu.

"To je stan na trećem katu i u njemu je pet istražitelja u prisutstvu Kovačevića i njegovog odvjetnika. Pitanje je kako je tek sad, dva tjedna nakon uhićenja taj stan došao na red. Možda je plod analitike prisluškivanih razgovora, ali ne treba zanemariti ni događaj od petka kada je u USKOK-u saslušan suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika. Zanimljivo, DORH nije objavio ni njegovo ime ni prezime, inicijale pa čak ni godine, iako je to uobičajeno", rekao je Jarak uživo u Dnevniku Nove TV.

"Jednako tako je zanimljivo da nisu zatražili niti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora za njega pa je za očekivati da je osoba sve priznala i rekla te je nakon toga puštena na slobodu. Istraga protiv njega se provodi. Naime, ta osoba živi nekoliko stotina metara dalje u jednoj od susjednih ulica. Nije isključena mogućnost da je on tijekom svog iskaza možda spomenuo i ovaj stan", izvijestio je Andrija Jarak.

Jarak se javio i u Večernje vijesti Nove TV.

"Susjedi kažu da on dugo ne živi ovdje na Trešnjevci nego je stan u najmu. Kovačević i njegov odvjetnik Ivo Farčić bili su dva sata u tom stanu, izuzeli su određenu dokumentaciju i vjerojatno odnijeli neke predmete i spise iz stana. Nakon što je završen pretres, Dragan Kovačević je vraćen u ćeliju u remetinečki zatvor", rekao je Jarak.

Kovačevićeva obrana ustraje u tvrdnji da je svu imovinu stekao zakonito, iako su istražitelji, uz niz neprijavljenih nekretnina, u više navrata navodno pronašli novac za koji tvrde da ga je Kovačević priskrbio korupcijom.

"I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima", rekao je Kovačvićev odvjetnik Ivo Farčić u ponedjeljak navečer nakon pretrage stana na zagrebačkoj Trešnjevci, za koji je potvrdio da je u vlasništvu Kovačevićeve supruge.

Osim toga, Farčić je rekao da pozicija obrane ""nije ništa narušena ovom procesnom radnjom".

Primao mito za "sređivanje" poslova

Podsjetimo, predsjednik Uprave Janafa uhićen je nedavno u velikoj antikorupcijskoj akciji zbog sumnje da je, uz ostalo, od direktora Elektrocentra Petek Kreše Peteka primio mito od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 13 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima. Uz glavne aktere te korupcijske afere - Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića osumnjičeni su i Tomislav Jelisavac, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler i Ljubomir Perušić.

Afera Janaf već je tjednima glavna tema, zbog koje su se preko medija prepucavali i predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. 

Iz dana u dan curili su novi detalji u istrazi pa se govorilo i o famoznom klubu u Slovenskoj 9, prostoru u kojemu je Dragan Kovačević okupljao poslovne suradnike i političare, a 11. studenog 2019. kada je Krešo Petek s novcem došao u klub, tamo je, kako tvrdi USKOK, bio i suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović

Od 13 uhićenih, jedna osoba je zbog zdravstvenih razloga puštena odmah, troje njih izašlo je iz zatvora u Remetincu. Oni su priznali kazneno djelo u zamjenu za slobodu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene