Afera Janaf trese Hrvatsku. Predsjednik Zoran Milanović iznio je teške optužbe, ali i otkrio kako izgleda famozni Klub u kojem su se okupljali.

Galerija


Klub - tajanstveno mjesto u kojem je sada uhićeni šef Janafa Dragan Kovačević organizirao sastanke i druženja nalazi se u Slovenskoj ulici 9 u Zagrebu. U istrazi se pokazalo da je taj prostor u vlasništvu jedne Kovačevićeve tvrtke.

Vezani članci Andrija Jarak Andrija Jarak: "Govori se da je još petero uhićenih spremno na priznanje u zamjenu za slobodu" Zoran Milanović GONG prijavio predsjednika Milanovića, niz ministara i načelnika Oružanih snaga zbog posjeta Klubu Dragana Kovačevića

U njemu se, prema USKOK-u, dogodila primopredaja mita, a inače je služio za različita druženja. Spornoga dana, 11. studenog na druženju u Klubu bio je i suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović.

Zgrada u Slovenskoj 9
Jakov Kitarović Foto: Frano Jerkan/Pixsell

Iako bivši predsjednik Stipe Mesić minorizira i kaže da se radi o prostoriji od 5-6 kvadrata, sudionici različitih druženja kažu da se radi o ugodnom mjestu, a neki spominju i dvije etaže. ''To je prostorija od 40-ak kvadrata. Ima šank, dosadno je mjesto, ali se tamo donosila hrana, dolazili su različiti ljudi, glumci svih nacionalnosti'', otkrio je neke detalje o famoznom Klubu predsjednik Zoran Milanović.

Predsjednik je u dosad neviđenom nastupu iznio niz optužbi vezano za aferu Janaf. Tvrdi da je u istragu bio upućen ministar unutarnjih poslova i da je sa svime trebao upoznati premijera.