Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmet, perje i smeće

Higijenska bomba u Velikoj Gorici i dalje na mrtvoj točki: "Ne možete prolaziti ako nemate nekakvu zaštitu na glavi"

Aktualno Galerija Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 4 Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 4 Foto: DNEVNIK.hr Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 5 Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 5 Foto: DNEVNIK.hr Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 6 Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 6 Foto: DNEVNIK.hr Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 8 Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 8 Foto: DNEVNIK.hr +6 Sanitarni problemi u Velikoj Gorici - 7 Galerija 1/11 >>
Prizori koji šokiraju stižu iz Tržnog centra u Velikoj Gorici. Dnevnik Nove TV već je izvještavao o ptičjem izmetu kojim je prekriven, upozoravali na moguću zarazu i higijensko-ekološku bombu. Inspekcija je izlazila na teren, u međuvremenu pokrenula i novi nadzor, ali problem baš nitko ne rješava. Sve je gore i sve se tolerira.

Ptičji izmet i perje. Smeće. Tik do pekarnice, ali i druge hrane koja se prodaje.

"Neki dan sam išla, posro mi se golub na glavu, gledam šta je, sramota, ne možete proći, sve je, da se moram tako izrazit, usrano", govore zgroženi građani.

Pod istim su krovom. Golubovi koji rade probleme - noćna su mora Velikogoričanima.

"Ne možete prolazit ako nemate nekakvu zaštitu na glavi. Tu se ništa ne poduzima, rekli su i da će neki fitnes centar tu bit. Od toga, vidim, ništa", poručila je Hermina.

Pročitajte i ovo Tramvaji stoje u Zagrebu - 3 Vozili izmjenjenim trasama Nije zbog nevremena! Tramvajski promet na dijelu Savske ceste bio satima u prekidu: ZET objavio razlog

"Sanitarna inspekcija trebala bi malo pogledat, a ne mi, shvaćate me, ja bi to kaznila, ja bi to sve srušila. Dolje WC da pogledate, sve je razbijeno, ništa ne radi. Zato što je to od nekog gazde“, rekla je Josipa.

"Čak imamo i proizvodnju gnojiva, proizvode golubovi, vidjeli ste i sami. Ja tu ne bi stavio ove proizvode koji su otvoreni - ni pod razno", istaknuo je Dražen.

Opasnost je i za zdravlje - mogući izvor zaraze - upozoravaju baš svi.

"Čistačica stvarno čisti svaki dan, tu pere ujutro, ali ne možete vi to. To je katastrofa. Mi smo sretni što radimo, ali koji su to uvjeti - Bože sačuvaj", napomenula je Tanja, prodavačica jaja.

Državna inspekcija dolazi i odlazi. I tako unedogled. I sada, potvrdili su za Dnevnik Nove TV, traje novi sanitarni nadzor objekta. Dosad su utvrdili niz nepravilnosti, ali više nitko ne broji koliko je puta od vlasnika kojem plaćaju najam zatraženo da nedostatke ukloni i očisti. 

Žale se prodavači, žale se i kupci, ali upravitelj velikogoričkog tržnog centra brojne pritužbe ignorira. Obitelj Žužić problem ne rješava, a pred kamere ne staje, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Pročitajte i ovo Prizor oluje Ljudine VIDEO Žena traži junaka koji ju je spasio tijekom oluje: "Hvala, nepoznati čovječe, trebalo je otvoriti vrata auta i izaći na onu vjetrometinu"

Presudom tamošnjeg Općinskog suda u ožujku novčano su kažnjeni s više od 4300 eura, kažu u inspektoratu. O tome su obaviješteni i komunalni redari u Velikoj Gorici. Ali oni od svega peru ruke i odgovaraju - nemaju ovlasti provjeravati ih i postupati unutar privatnog poslovnog prostora!

Čini se ni ispred njega, gdje je uparkiran tržni kamion i nitko ga iz nepoznatog razloga ne miče. Pomaka nema i baš nitko za velikogoričko ruglo ne preuzima odgovornost.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene