Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks: Sabor neće biti Hyde Park Corner

VIDEO: Šeks poderao uputnicu za psihijatra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasprava o planu donošenja zakona potrebnih za pristupanje Europskoj Uniji pretvorila se u nisko politiziranje prepuno političkih udaraca ispod pojasa.

'Zbog nerviranja vam treba dati uputnicu za psihijatrijsko liječenje i to kod dr. Stanimirovića jer se s njim najbolje slažete', ovim je riječima HDSSB-ov zastupnik Dinko Burić pokušao iz takta izbaciti potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa. Bio je to njegov odgovor na činjenicu da mu je, kako kaže, zbog nervoze Šeks htio zabraniti govoriti. Burić je Šeksu i dao uputnicu koju je ovaj poderao.

Vladimir Šeks Buriću čak nije ni izrekao opomenu uz objašnjenje kako ona nema smisla za nekoga tko ju ne bi shvatio.

Saborski ring s niskim udarcima aktivirao se još za vrijeme rasprave SDP-ova Nenada Sazića. On je pokušao javno kazati kako se dio HDZ-a ne ponaša europski te da se zakoni koji se donose pod parolom europskih zakona ne provode.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacio optužbe Putin tvrdi da nije otrovao Navaljnog novičokom: "Instruktori CIA-e rade u ovome trenutku s njime" Slika nije dostupna SDP: Novi sastav Povjerenstva za sukob interesa sramotan i skandalozan

Mislio je na zakon o sukobu interesa, ali i na jučerašnje izjave HDZ-ova Dujomira Marasovića koji je, kako je kazao Stazić, šovinistički napao SDP-ova kolegu Željka Jovanovića ističući njegovu nacionalnost. 'Što želite? Ušutkati me, zabraniti mi političko djelovanje što hoćete?', vapio je Stazić.

SDP je tražio stanku, a Milanka Opačić je upozorila: 'Ovo nije smisao parlamenta da nam se oduzima riječ. Riječ i govor jedino su nam sredstvo'. Šeks je objasnio kako je riječ SDP-ovcu oduzeo jer je govorio izvan teme. Objašnjavajući svoj postupak rekao je: 'Dok sam ja predsjednik, dok ja predsjedavam, Sabor neće biti Hyde Park Corner'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene