Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bizarna situacija

Velika akcija policije i USKOK-a: Uhićen "doktor za mito i korupciju", privedeno više osoba

Vjeko Luetić
Vjeko Luetić Foto: Paun Paunovic/CROPIX/Cropix
Vjeko Luetić, inspektor Službe za gospodarski kriminal splitske policije, poznat i kao "doktor za mito i korupciju", uhićen je u četvrtak. USKOK je javio kako na području Splitsko-dalmatinske županije provodi uhićenja i hitne dokazne radnje koje se odnose na više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Inspektori PNUSKOK-a uhitili su Vjeku Luetića u četvrtak ujutro nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko tisuća eura. Mito je primio kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama tvrtke "Ana Kamen projekt d.o.o." iz Kaštel Sućurca.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović KIDAM NALIJEVO VIDEO Ministar nasmijao novinare: Pogledajte kako je Božinović pobjegao zbog neugodnog pitanja

Prema prvim neslužbenim informacijama, Luetić je s jednim od direktora spomenute tvrtke, Ivanom Šipićem, dogovorio da će "zažmiriti" u istrazi protiv druge direktorice te tvrtke, kineske državljanke Yan Xu, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 18 Čudnovata presica Plenković nije odgovorio ni na jedno pitanje o HEP-u, spustio Milanoviću: "Sve što radi pokazuje da nije normalan"

Luetić je zauzvrat tražio da mu Šipić nabavi najkvalitetniji kamen za gradnju i oblaganje bazena koji gradi u dvorištu kuće u mjestu Župa Donja u općini Zagvozd.

Uključeno više osoba

USKOK je u četvrtak priopćio kako su u Splitsko-dalmatinskoj županiji u tijeku uhićenja i hitne dokazne radnje koje se odnose na više osoba za koje se sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

"U ovom trenutku može se potvrditi da je među tim osobama i policijski službenik PU splitsko-dalmatinske", priopćili su i dodali kako su radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene