Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vršnjačko nasilje

Užas u školi: Djevojčici zalijepili i iščupali obrve!

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica dječaka djevojčici su zalijepila pa iščupala obrve u osnovnoj školi u Ražancu kod Zadra. Od straha je sve držala u sebi, ali je nakon nekoliko dana rekla što se dogodilo.

U Osnovnoj školi Jurja Barakovića u Ražancu dvojica dječaka jednoj su djevojčici zalijepila i iščupala obrve za vrijeme malog odmora. 

"Već neko vrijeme ona trpi uvrede i ponižavanja, govore joj svakakve uvredljive riječi, sve do neki dan kad su joj za vrijeme malog odmora u razredu zalijepili i iščupali obrve. Škola je porazgovarala s njima i ostalo je na tome. Mama joj je u strahu, svi smo, a njoj se sad govori da je cinkarošica i slično. Majka je bila na sastanku s pedagoginjom i rečeno joj je da djeca neće odgovarati jer je već prošlo neko vrijeme. Djevojčica je u strahu to držala u sebi, tek nakon nekoliko dana rekla je što joj se dogodilo. Mislim da ni roditelji te dvojice dječaka nisu ništa znali o tome.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Ni ravnateljica nije znala, saznala je tek kad sam ja otišla k njoj u ponedjeljak. Očito je da nije napravljeno kako treba, ali ovo je nasilje koje se ne smije tolerirati i tu djecu treba sankcionirati. To je bilo u školi i škola treba reagirati", rekla je za Zadarski list osoba bliska učenici koja je sve i prijavila. Djevojčica, kaže, od tada kući iz škole dolazi plačući. 

Vesna Drmić, ravnateljica škole, kazala je kako će škola poduzeti sve mjere kako bi se razjasnile okolnosti toga događaja.

"Meni je jako žao, čula sam za taj slučaj i odmah sam angažirala razrednicu i stručnu službu da se pozove majka djevojčice na razgovor da vidimo o čemu se točno radi", kazala je Drmić i dodala kako će sigurno provesti pedagoške mjere.

Roditelji dvojice dječaka također su obaviješteni i očekuje se razgovor s njima, dodala je.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla"

"Kad su bilo kakvi slučajevi u pitanju donosimo pedagoške mjere i sankcije, tako će biti i ovaj put. Znači, nakon što se obavi razgovor s učenicima i roditeljima, s obje strane, onda ćemo donijeti odluke i poduzeti mjere u skladu s pravilnikom i statutom škole, a ako treba, obavijest će se i druge institucije. Svakako, ovaj je slučaj u postupku rješavanja", kazala je ravnateljica za Zadarski list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene