Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasna odluka

Raspušten osječki HDZ: 'Narušeni međuljudski odnosi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio raspustiti osječki stranački odbor, a Tomislav Ivić, predsjednik županijskog odbora i ministar u hrvatskoj vladi, rekao je nakon sjednice da su uzrok raspuštanja narušeni međuljudski odnosi.

Odluka o raspuštanju donesena je na prijedlog predsjedništva HDZ-a, a večeras je za povjerenika imenovan Tugomir Kuduz, inače direktor osječkoga Studentskog centra.  Ivić je rekao da će u idućih nekoliko dana biti imenovano povjerenstvo za osječki HDZ, ocijenivši važnim profiliranje stranke uoči parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić (Foto: AFP) Vučić o odnosima s Hrvatskom "I jedni i drugi smo premali da si možemo priuštiti luksuz da se žestoko tučemo" Andrej Plenković i Angela Merkel (Foto: AFP) Unapređenje odnosa Merkel nakon sastanka s Plenkovićem: "Radite odličan posao na granicama"

Na upit jesu li sukobi u osječkom HDZ-u, koji su kulminirali ostavkom šestorice članova, povezani s mogućim sukobima na relaciji Šeks-Kosor, Ivić je to ocijenio 'notornom glupošću, plasiranim neistinama koje dolaze iz HDSSB-a'. Po njegovim riječima dosadašnji predsjednik osječkog HDZ-a Dragan Kovačević, zbog kojega je šest članova gradskog HDZ-a u subotu podnijelo ostavke na svoje dužnosti zbog neslaganja s njim, ostaje saborski zastupnik i član HDZ-a.

Pismene ostavke na dužnosti u osječkom HDZ-u u subotu je podnio dopredsjednik gradskog odbora Petar Lagator, politički tajnik i saborski zastupnik Josip Salapić te po dva člana gradskog i nadzornog odbora, kazao je Ivić. Pošto je podnio ostavku na dužnost u gradskom odboru, Salapić je izjavio kako i on i ostali to čine jer se ne slažu s načinom rada Dragana Kovačevića te da nije riječ o osobnim sukobima, nego da to čine na dobrobit stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene