Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROVJERENO VEČERAS U 23:00

Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke i otvorene pozive na seks: "Bit ću iskren..."

Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 2
Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 2 Provjereno
Aktualno Galerija Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 2 Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 2 Foto: Provjereno Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 5 Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 5 Foto: Provjereno Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 4 Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 4 Foto: Provjereno Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 3 Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 3 Foto: Provjereno +1 Ugledni psihijatar 40 godina mlađoj pacijentici slao neprimjerene poruke - 6 Galerija 1/6 >>
U ovotjednoj emisiji Provjereno donosi slučaj uglednog psihijatra koji je svoju 40 godina mlađu pacijenticu šokirao neprimjerenim porukama i otvorenim pozivima na seks.

Djevojka koja se ekipi Provjerenog obratila za pomoć od depresije je oboljela u srednjoškolskim danima, a nakon višegodišnjeg liječenja u svog psihijatra polagala je puno povjerenje, sve dok je u više navrata nije užasnuo porukama u kojima je, između ostalog, pisao o problemima s erekcijom i masturbacijom.

"Bit ću iskren, imam problema s erekcijom. Nije to od danas, dijabetes je učinio svoje. No uz malo dodataka neke tabletice ide. Jako dugo nisam bio u nikakvom seksualnom kontaktu. Bio bih sretan već da sam pored nekog u masturbaciju", napisao je psihijatar u jednoj od spornih poruka pacijentici kojoj se stanje od tada pogoršalo.

No strah i razočaranje pacijentice koja dolazi iz male sredine u kojoj je on moćan i ugledan, nisu je odgovorili od hrabrog istupa.

Opovrgnuo navode

Ekipa Provjerenog kontaktirala je pohotnog psihijatra koji je sve opovrgnuo, tvrdeći da mu je hakiran profil na društvenim mrežama. No sporne poruke u više navrata poslane su ne samo s jedne, već najmanje dvije aplikacije.

"Mi smo se znali čuti preko messengera, javljao mi se uglavnom da vidi kako sam, jel' sve u redu. Znao mi je reći da me voli, i to je meni bilo čisto prijateljski i ok. Nikada ja nisam uzvratila s – 'i ja vas' ili nešto tako. Znao mi je kao savjet dati da se našminkam kući i da stavim neke šarene boje na sebe i da mu pošaljem sliku da vidi", otkriva pacijentica koja je na vlastitoj koži iskusila brutalno narušavanje granice između liječnika i pacijenta.

Pročitajte i ovo Kamenolom u blizini Trogira - 4 Reportaža Provjerenog Guše se u prašini zbog više od deset kamenoloma, a sada se otvara i novi: "Sve je bijelo, a svako jutro budi nas zvuk čekića koji tuče u kamen"

Čak i u neformalnim razgovorima, kao što su društvene mreže, ovakva komunikacija liječnika prema pacijentu apsolutno je nedopuštena, a sugovornica ovotjedne emisije suočavala se ne samo s njegovim intimnim problemima, već i nabacivanjima.

Pročitajte i ovo Kishore Joe Francis i Ilka-Cristian Niemi Stručnjaci godinama mole Indijcu je ovo obećana zemlja, Finac se zaljubio u Hrvatsku: Jesu li stranci rješenje za gorući hrvatski problem?

O cijelom slučaju obaviješteni su Hrvatska liječnička komora, policija i bolnica u kojoj psihijatar radi, a što o tome kažu stručnjaci ne propustite pogledati u večerašnjem Provjerenom u 23:00 na Novoj TV.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene