Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije samo bezazlena psina

Zadrani zgroženi dezinficijensom u vodi profesorice, otkriveno koja kazna može čekati krivce

Aktualno Galerija Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 1 Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 1 Foto: DNEVNIK.hr Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 2 Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 2 Foto: DNEVNIK.hr Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 3 Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 3 Foto: DNEVNIK.hr Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 4 Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Profesorici u vodu podvalili dezinficijens - 5 Galerija 1/6 >>
Šokantan incident u zadarskoj Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn. Učenici su profesorici u bocu s vodom ulili dezinficijens. Pozlilo joj je i zatražila je liječničku pomoć. Škola istražuje tko je kriv, a u cijeli se slučaj uključila i policija. Prilog Karle Trstenjak.

Učenici trećeg razreda profesorici su, u bocu s vodom, ulili sredstvo za dezinfekciju ruku koje se nalazi u svakoj učionici. Žena je iz boce pila. Pozlilo joj je i pružena joj je liječnička pomoć. Škola traži krivca.

''Cijelom ovom nemilom i ružnom događaju nije prethodila nikakva konfliktna situacija između profesorice i učenika. Obavili smo i obavljamo još uvijek razgovore s učenicima, obavijestili smo sve roditelje, cijeli slučaj je prijavljen i policiji'', komentirala je Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zadru.

Na sreću, profesorica je dobro, no moglo je biti i drugačije. Sredstva za dezinfekciju vrlo su opasna. 

''Ako je u pitanju dezinficijens na bazi klora poput hipoklorita i tome slično koji se obično koristi za dezinfekciju površina, on može izazvati poprilično velike probleme pogotovo u gastrointestinalnom traktu. Može izazvati opekline'', izjavio je Zdravko Lovrić, pomoćnik ravnatelja za toksikologiju HZJZ-a.

Ne radi se o bezazlenoj dječjoj psini. Zadrani su zgroženi.

''To je divljaštvo, ludost, živa sramota'', rekao je Ivan iz Zadra, dok je Marija komentirala da je žalosno što se događa i pita se gdje su i kako ti roditelji odgajaju svoju djecu.

Nasilje nad nastavnicima u Hrvatskoj, ističu stručnjaci, nije rijetkost. Što od učenika, što od roditelja.

Pročitajte i ovo Krušlin pušten na slobodu - 3 ODLUKA SUDA VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet bujice VIDEO Novo nevrijeme na području Požege: Na terenu vatrogasci, poplavljeni podrumi, gospodarski objekti...

''Svi su orijentirani samo na ocjene, roditelji forsiraju ocjene, roditelji prijete i vrše razne i pritiske samo kako bi dijete dobilo ocjenu, a pritom zaboravljaju na ponašanje vlastite djece'', govori Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

No sankcije devijantnog ponašanja nisu trajno rješenje problema nasilja.

''Jako je važno da školi vratimo odgojnu funkciju, da nastavnicima vratimo autoritet i dignitet i važno je smanjivati toleranciju na sve oblike nasilja'', objašnjava Buljan Flander.

Učenici iz Zadra za nasilje nad profesoricom bit će kažnjeni. O kazni će odlučiti nastavničko vijeće, a najstroža moguća je isključenje iz škole.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene