Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE ĆE PRIJAVITI

Prijatelji životinja o tigru na trajektu za Split: "Ta scena simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštite divljih životinja u Hrvatskoj"

Tigar (Foto: Arhiva/AFP)
Tigar (Foto: Arhiva/AFP) Arhiva/AFP
Aktualno Galerija +0 Tigar (Foto: Arhiva/AFP) Galerija 1/1 >>
Na stranici ''Prometne zgode i nezgode'' objavljena je fotografija na kojoj je snimljena prikolica na trajektu u kojoj se nalazi živi tigar. Iz Jadrolinije kažu da im nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. O svemu su se oglasili i Prijatelji životinja.

Na trajektu s Hvara prema Splitu u kavezu prikolice pokrivene ceradom snimljen je tigar. Iz Jadrolinije kažu da im nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. O svemu su se oglasili i Prijatelji životinja. Kažu da kreću s prijavama svim nadležnim institucijama i inzistirat će na konkretnoj reakciji.

Pročitajte i ovo Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi Slika nije dostupna TIGAR NA TRAJEKTU Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti"

"Zatečeni smo prizorom s fotografije koju smo maloprije dobili na mail i koja se vrti na svim portalima i grupama. Krećemo s prijavama svim nadležnim institucijama i inzistirat ćemo na konkretnoj reakciji!", pišu Prijatelji životinja na svojoj Facebook stranici.

"Scena tigra na trajektu simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj. Teško je odrediti je li gore ako se radi o nelegalnom ili legalnom slučaju prijevoza i smještaja životinje sa fotografije. Tigru je u krajnjem slučaju svejedno, a za nas jednako sramotno.

Bez obzira na destinaciju, čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodnom okolišu...

Želimo napomeniti da, čak i ako je nešto registrirano i legalizirano, ne znači da je to ujedno i pravedno i moralno te da životinje u tom slučaju ne pate.

Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem, bez obzira na uvjete držanja - kod svih je prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze.

Vrijeme je da se zapitamo zar zaista želimo da fotografije iz Hrvatske po kojima ćemo biti zapamćeni budu scene tigrova na +35 na trajektima i medvjeda kraj gostionica, te da se uz sve prirodne ljepote i životinje koje se tamo skrivaju ponosimo onim zatočenima koje uopće nisu iz naših krajeva, niti bi tu trebale biti", naveli su na Facebook stranici Prijatelji životinja. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene