Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer u posjetu Koprivnici

Plenković objavio odličnu vijest za umirovljenike, komentirao i Milanovićev potez: ''To nije napravio nijedan predsjednik u 20 godina...''

Premijer Andrej Plenković u posjetu je Koprivnici. Pozvao je građane da se cijepe, a osvrnuo se na potez predsjednika Zorana Milanovića.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Koprivnici. Jutros se sastao s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

Nakon toga otišao je u posjet Podravki gdje je razgovarao s članovima Uprave i novom šeficom Martinom Dalić

Plenković je rekao da mu je drago da su brojni projekti Vlade u županiji u tijeku; željeznička pruga, aktivnosti vezani za izgradnju brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, projekt anglomeracije...

Rekao je da se pregovara s predstavnicima veledrogerija. ''Vjerujem da je riječ o ozbiljnim ljudima i da neće biti obustave isporuke lijekova'', podvukao je uvjeren da će pronaći rješenje za normalno funkcioniranje sustava. ''Ne postoji sistemski problem, on je više u eteru, nego u realnosti'', rekao je.

''Ako postoje uska grla koja sprječavaju udomiteljstvo, mi smo za to da se pospješi proces udomljavanja'', poručio je i naglasio da je cilj sigurnost djeteta i njegova prava

Osvrnuo se i na novi istup predsjednika Zorana Milanovića. ''Ne sjećam se da je ijedan predsjednik komentirao aktualni sat, kad bih se osvrtao na sve što se nama izgovori u Saboru... ja se mogu samo nasmijati. Nađite mi ijedan komentar nekog drugog predsjednika u posljednjih 20 godina o Saboru'', naglasio je.

Premijer je istaknuo da je cijepljenje ključan izlaz iz problema s koronavirusom. ''Pozivam sve građane da se cijepe, da se sluša struka. Cijepljenje je najbolja zaštita od težih oblika i od smrti'', rekao je. Ponovio je da su koristi od cijepljenja AstraZenecom veće od eventualnih rizika nuspojava.

Na pitanje o COVID dodatku umirovljenicima rekao je da su na tragu dogovora. ''Isplate bi već mogle biti s mirovinama za travanj'', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene