Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 godina djelovanja udruge

Žene oboljele i liječene od raka upozorile Milanovića: "Mnoge zbog bolesti dobivaju otkaz i ostaju bez posla"

Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2
Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
Aktualno Galerija Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 4 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 4 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 3 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 3 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 2 Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta +0 Predstavnice Udruge SVE za NJU s predsjednikom Zoranom Milanovićem - 1 Galerija 1/4 >>
Predsjednik RH Zoran Milanović primio je u četvrtak predstavnice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU u povodu njihove 15. godišnjice djelovanja, a one su ga izvijestile o aktivnostima, ali i upozorile kako mnoge žene oboljele od raka zbog toga dobivaju otkaz.

Udruga SVE za NJU osnovana je u ožujku 2008. godine kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja.

Predstavljajući rad Udruge, njezine članice predsjedniku su kazale kako pružaju psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od svih vrsta raka te da im se za pomoć mogu obratiti i članovi njihovih obitelji i prijatelji.

Pročitajte i ovo Udruga Sjena u Saboru ispravljanje nepravde Udruga Sjena iznenađena Plenkovićevom najavom: "Što se dogodilo preko vikenda?"

Kao jednu od svojih najvažnijih aktivnosti ističu psihosocijalnu pomoć koju, kao vanjski suradnici, pružaju psihoterapeuti.

Danas Udruga surađuje s 10 psihoterapeuta i 20 liječnika. Dodale su kako samostalno i u suradnji s drugim organizacijama i institucijama osmišljavaju i provode preventivne i edukativne akcije te javnozdravstvene kampanje.

Pomoć i podrška stotinama žena

Kao udruga djeluju na cijelom području Hrvatske i danas pružaju pomoć i podršku za oko 500 žena oboljelih od raka.

U razdoblju od osnutka do danas Udruga je ostvarila, kako kažu, odličnu suradnju i s institucijama, prije svega u zdravstvu, što im je posebno važno kako bi uvijek mogli imati ili dobiti točne i provjerene informacije potrebne ženama koje im se obraćaju.

Pročitajte i ovo Liječnički pregled: Ilustracija - 1 Poražavajući podaci Žene na životno važan ultrazvuk čekaju i oko godine dana: "Stvarno treba imati veliku volju za život da pobijediš svu tu administraciju"

U preventivnim kampanjama ostvaruje se suradnja s drugim organizacijama civilnog društva, stručnim društvima i institucijama te različitim poslovnim partnerima, kazale su predstavnice Udruge.

U razgovoru s predsjednikom Milanovićem predstavnice Udruge ukazale su i na probleme, a jedan od najvećih je činjenica da "mnoge žene oboljele od raka zbog toga dobivaju otkaz i ostaju bez posla", što smatraju neprihvatljivim, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene