Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Lijepa, elegantna i moćna''

Pohvale za nastup u Americi: "Predsjednica mudro koristi trenutak za promociju Hrvatske"

Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pohvale za nastup u Americi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Dok se čeka da premijer čuje stajalište predsjednice oko afere SMS, njezino putovanje u Ameriku izazvalo je veliko zanimanje. Tviteraši su je zasuli komplimentima. Veliki plus kod kritičara dobila je i govorom u Općoj skupštini UN-a. Marketinški stručnjaci tvrde da predsjednica jako mudro koristi trenutak za promociju Hrvatske.

''Lijepa, elegantna, moćnija i od prve dame Amerike'', samo su neki od komentara koje je predsjednica dobila na Twitteru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirala i odnos s Rusijom Predsjednica za britanski Guardian: "Ekstremna desnica u Hrvatskoj je izuzetak, a ne pravilo" Slika nije dostupna VIDEO: Kolinda i premijerka na 'pomirbenoj' kavi

Pohvale stižu i od modnih znalaca. ''Vrlo je jednostavna decentna i nekako je pasala u tom cijelom okruženju u kojem je bila'', rekla je modna dizajnerica Matija Vuica.

Govor koji je predsjednica održala u Općoj skupštini UN-a, kaže profesor Božo Skoko, bio jedan od boljih govora koji se mogao čuti od domaćih lidera. ''Zgodno je povezala hrvatske uspjehe u sportu s borbom malih država na globalnoj sceni za izazivanje pozornosti. Ali dala je i dovoljno motiva i nade da male države mogu uspjeti u politici'', smatra marketinški stručnjak Skoko.

Da predsjednica odrađuje dobar posao, misli i premijer. ''Mislim da vrlo kvalitetno zastupa Hrvatsku. Meni je drago da je ona tamo zastupala hrvatsku vanjsku politiku i predstavila naše stavove o nizu globalnih tema, izazova'', smatra predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Rast popularnosti krenuo je za vrijeme svjetskog prvenstva. O predsjednici koja pokazuje emocije raspisali su se svi svjetski mediji. A predsjednica gdje god bi se pojavila nosila bi hrvatske boje ili dijelila dresove.

''Poglavito nakon njega hrvatska predsjednica je prešla u jednu ofenzivu. I ona je na taj način postala novost u međunarodnim odnosima i svojim međunarodnim stilom pa isto tako i biranom modnom komunikacijom pa i porukama koje odašilje dodatno privlači pozornost'', objašnjava Skoko.

To čini i noseći domaće dizajnere. Zato i ovomjesečni Crobarometar bilježi i podršku od 90 posto HDZ-ovih i čak 50 posto SDP-ovih birača. I dalje je uvjerljivo najpopularnija među političarima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene