Dnevnik Nove TV u najnovijem Crobarometru otkriva kakav je rejting predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te tko je najpopularniji, a tko najnepopularniji političar.

Galerija Drugi dio istraživanja Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Drugi dio istraživanja Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Drugi dio istraživanja Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 +6 Drugi dio istraživanja Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 4

Predsjednica Republike u rujnu može biti zadovoljna u političkom smislu. U predvečerje izborne godine ima većinsku potporu za svoj rad i ta je potpora stabilna već tri mjeseca. Trenutačno može računati na potporu 56 posto građana. 36 posto građana ne podupire njezin rad, a ne zna 8 posto birača.

Vezani članci Ilustracija - 3 Dvostruka mjerila: Mnogi i dalje ne doživljavaju dječja prava kao nešto što pripada svakom djetetu Mislav Bago - 2 SDP zacementiran, HDZ i dalje najjača stranka: Samo bi ih jedan podatak mogao zabrinuti

Predsjednica ima 90 posto potpore birača HDZ-a, ali podržava je i 50 posto birača SDP-a. Može računati i na potporu 62 posto birača Mosta i 43 posto potpore Živog zida.

Tko je najpopularniji političar, a tko najnepopularniji

Predsjednica je i dalje najpopularnija, o njoj 65 posto birača ima pozitivan dojam, a njih 29 posto negativan.

Ivan Vilibor Sinčić može računati na potporu 46 posto birača, odnosno toliko birača o njemu ima pozitivan dojam, a negativan dojam ima 41 posto birača. On već treći mjesec gubi potporu.

Božo Petrov može pak računati na 41 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok njih 47 posto ima negativan dojam.

Andrej Plenković odavno nije na listi popularnih i trenutačno o njemu pozitivan dojam ima 38 posto građana, a negativan njih 55 posto.

Davor Bernardić može računati na potporu 22 posto birača koji o njemu imaju pozitivan dojam, a negativan dojam ima 60 posto građana. Već je treći mjesec u padu.

A tko su najpopularniji političari u četiri velike stranke

Kod HDZ-ovih birača i dalje je najpopularnija Predsjednica s 91 posto, potom slijedi Andrej Plenković s 86 posto i na trećem je mjestu Milan Bandić s 54 posto.

Kod SDP-ovaca i dalje je na listi najpopularnijih Anka Mrak Taritaš sa 71 posto, potom Davor Bernardić s 53 posto i na kraju Kolinda Grabar-Kitarović s 52 posto.

Ivan Vilibor Sinčić najpopularniji je kod birača svoje stranke s 88 posto, zatim je tu Božo Petrov sa 63 posto i na trećem mjestu Kolinda Grabar-Kitarović sa 60 posto.

Božo Petrov među biračima Mosta najpopularniji je s potporom od 89 posto, potom je tu Predsjednica sa 67 posto i na trećem mjestu Ivan Vilibor Sinčić sa 60 posto.

 

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 989 punoljetnih građana. Pogreška uzorka je +/- 3,3 a za rejting stranaka +/- 3,6 %.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju