Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neistinite tvrdnje

Policajac preuzeo krivnju za prijatelja koji je pijan slupao BMW: Pokrenut disciplinski postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, 27. travnja u večernjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je pod utjecajem alkohola izazvao vozač automobila BMW, zadarskih registracijskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Teška prometna nesreća u Međimurju Kaznena prijava BMW-om se zabio u kuću: Dijete u Međimurju zadobilo teške ozljede opasne po život

Osumnjičenik, saznavši za događaj, kako bi pomogao vozaču stigao je na mjesto događaja prije dolaska policije.

Neistinite tvrdnje

Policijskim službenicima predstavio se kao osoba koja je upravljala automobilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili dokumentaciju.

Vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

S obzirom da je osumnjičenik policijski službenik, koji je bio van službe, udaljen je iz službe te je u tijeku pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene