Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DEVASTACIJA VRUJE

VIDEO Tužna kronika uništavanja malog raja: Pogledajte kako je prekrasna dalmatinska uvala postala ruglo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uvali Vruji na omiškoj rivijeri već godinama traje bespravna gradnja na državnom zemljištu. Mještani su ogorčeni uništavanjem prirodnog bisera, a država prešutno dopušta devastaciju užasavajućih razmjera.

''U uvali Vruji, između omiške i makarske rivijere, već 20 godina održava se Festival bespravne gradnje i devastacije prirode. Organizatori su država i njezine inspekcije, uz pokroviteljstvo pravosuđa koje nije u stanju dva desetljeća zaustaviti devastaciju prirode koju provodi moćnik povezanog s vrhom države'', upozorili su organizatori prosvjeda objavivši videozapis na kojem se mogu vidjeti razmjeri uništavanja prirode.

Pročitajte i ovo Bruna Fistanić, organizatorica prosvjeda protiv bespravne gradnje Festival bespravne gradnje Prekipjelo im zbog devastacije: "Moćnici mogu što žele. Predsjednik kaže da nije kažnjavan? Pa nije jer ga niste kaznili"

U prekrasnoj uvali poduzetnik Stipe Latković, blizak aktualnom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću i bivšem predsjedniku Republike Stipi Mesiću, godinama gradi mimo zakona i propisa.

Ogorčeni devastacijom obale koju država godinama mirno promatra, prošloga vikenda okupili su se mještani i mještanke nekoliko općina oko Omiša i Makarske kako bi iskazali neodobravanje i zahtjev da se ''oslobodi okupirano područje i vrati Vruja u prvobitno stanje''.

Pročitajte i ovo Uvala Vruja - 1 PODUZETNIK STIPE LATKOVIĆ Nastavlja se devastacija prekrasne dalmatinske uvale, a država unatoč brojnim prijavama ne čini ništa: ''Taj ping-pong između svih institucija traje 20 godina''

Na Facebooku je na stranici "Vruja - Festival bespravne gradnje i devastacije prirode" jutros objavljena snimka koja jasno prikazuje kako se u proteklih 20 godina uništavala Vruja.






Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene