Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška krađa

Podivljali lopov: Sjekirom razbijao izloge zlatarnica i ukrao nakit vrijedan 137.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhvatila je 39-godišnjeg lopova koji je sa sjekirom razbijao izloge zlatarnica pri čemu je u jednom slučaju uspio provaliti i ukrasti nakit vrijedan oko 137 tisuća kuna, dok u ostala dva slučaja nije uspio razbiti izlog jer se radilo o višeslojnim sigurnosnim staklima.

Muškarca terete da je lani, 19. studenog oko 4,50 sati došao do zlatarnice u ulici Dubrava gdje je sjekirom razbio izlog te otuđio zlatni nakit.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ukradena ogrlica, ilustracija Policija traži lopova Razbojnik u Zagrebu ženama krao nakit: Jednoj s vrata strgnuo "nekoliko tisuća eura"

Prošle godine pokušao se uz pomoć sjekire domoći zlatnine u još dva slučaja i to 12. kolovoza nešto prije ponoći također u ulici Dubrava i 20. studenog oko 19,10 sati u Vlaškoj ulici. Do tih zlatarnica dovezao se biciklom, ali mu sjekira nije bila dostatna za razbijanje stakla pa je odustao.

Prilikom pokušaja razbijanja stakla na trgovini u Vlaškoj zaposlenica se dobro snašla pa je spustila rolete, a lopov se dao u bijeg, odustavši od planirane krađe.

Terete ga za tri teške krađe, od kojih su dvije ostale u pokušaju te je nakon kriminalističkog istraživanja pred pritvorskom nadzorniku, uz posebno izvješće državnom odvjetništvu. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene