Obavijesti Video Pretražite Navigacija
turistička sezona

FOTO Kamp u Rovinju dobio novo ruho - bodljikavu žicu: "Percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista"

Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4
Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4 Manuel Angelini
Aktualno Galerija Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 1 Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 1 Foto: Manuel Angelini Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 2 Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 2 Foto: Manuel Angelini Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 3 Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 3 Foto: Manuel Angelini +0 Kamp u Rovinju ograđen bodljikavom žicom - 4 Galerija 1/4 >>
Popularan kamp u Istri dobio je novo ruho. Osim klasične ograde, sada ga krasi i bodljikava žica. Iz kampa, grada i županije ne vide ništa sporno.

Naturistički kamp Valalta u Rovinju ograđen je bodljikavom žicom. Nakon što je takav potez otvorio brojne rasprave u javnosti, oglasili su se iz Čuvarske službe Valalte.

"U svrhu kategorizacije za objekte iz skupine 'kampovi' moraju biti zadovoljeni uvjeti propisani Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti i Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine kampovi", odgovorili su za portal istra24.

U svojem su očitovanju naveli da, da bi objekt bio razvrstan u vrstu kamp, moraju biti ispunjeni minimalni uvjeti, a riječ je o "strogim zakonskim uvjetima za razvrstavanje i kategorizaciju".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispred zgrade Wagner grupe VIDEO Šokantni napad u Rusiji: Pretukao stranu novinarku jer nije govorila na ruskom tijekom javljanja uživo

Jedan od uvjeta je ograda oko cijelog objekta koja može biti "prirodna ili postavljena s time da nije određena vrsta", a za ogradu ne moraju tražiti suglasnost grada.

Kako su dalje napisali za portal istra24, pojedini dijelovi gornjeg dijela ograde zaštićeni su bodljikavom žicom radi sigurnosti - kako bi spriječili provale i zaštitili imovinu gostiju. Dodali su i da je kamp udaljen pet kilometara od Rovinja pa tako njegovi građani nisu izloženi opasnostima od ozljeda.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Odmah na snazi Nije dugo čekao: Putin izdao naredbu borcima Wagner grupe nakon Prigožinove smrti, pogledajte što je zatražio

Iz grada i županije nisu reagirali, a župan Boris Miletić rekao je da je žica tu isključivo radi sigurnosti.

"Kao prvo želim istaknuti da sam protiv svih barijera, ograda, žilet-žica i slično. No, u ovom konkretnom slučaju, radi se o pitanju sigurnosti gostiju kampa te sprečavanju kaznenih dijela. Pritom, bitno je naglasiti da je upravo percepcija sigurnosti jedan od glavnih motiva dolaska turista u Istru", objasnio je.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene