Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Zaštita Cetinske krajine"

Bulj zbog migranata najavio građansku stražu: "Polovica njih su teroristi. Ako oni počnu pucati, i mi ćemo"

Miro Bulj
Miro Bulj Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Gradonačelnik Sinja Miro Bulj zbog ilegalnih migranata najavio je organizaciju samozaštite građana Cetinske krajine.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj rekao je da će organizirati samozaštitu građana Cetinske krajine, a u borbu protiv ulazaka migranata pozvao je vojsku jer je, tvrdi, policija na granici preopterećena.

"To je samopomoć, samoorganizacija. Mi ćemo se na tom području morati i ujediniti kad počnu ulaziti nekontrolirano migranti među kojima su i teroristi. Oni nose svoje ratove i svoje kulture i nije ih briga za nas, a nije briga ni državu. Ako budu pucali iz oružja u naše ljude, morat ćemo vratit istom mjerom", istaknuo je Bulj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra zarada U kamionu prevozili 1000 mačaka, ono što su planirali napraviti s njima je odvratno

Dodao je da na sinjskom području, koje graniči s BiH, prijeti val nezakonitih migracija.

"Sve države zatvaraju granice, a naše su otvorene. Pogledajte naše pustopoljine, ove planine Dinara i Kamensko – i jednostavno je migrantima dozvoljen ulazak. Meni je važnija jedna dlaka ili nokat djeteta nego svi migranti. Polovica njih su teroristi", naglasio je sinjski gradonačelnik za HRT.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija sve istražuje Jezivi detalji ubojstva trogodišnjaka: Majka ga uzela iz sirotišta pa ga brutalno zlostavljala do smrti

Iz Ministarstva unutarnjih poslova poručuju da nema potrebe za vojskom na granici jer se sigurnosna situacija nije pogoršala i nema neposredne opasnosti.

"Od početka godine na području cijele Hrvatske zabilježena je 61 tisuća nezakonitih migracija, od toga samo dva posto na području Policijske uprave Splitsko-dalmatinske županije. Najveći broj migranata dolazi iz Turske. Broj nezakonitih migranata u posljednja dva mjeseca u padu je u odnosu na prethodno razdoblje", izvijestili su iz MUP-a.

Zasad se još ne zna kako će izgledati sinjska straža i tko će sve u njoj sudjelovati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene