Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa

Gradske vlasti otpisuju dug od 750 tisuća eura, oporba negoduje: "Najveća pljačka u povijesti Dubrovnika!"

Aktualno Galerija Garaža - 1 Garaža - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Garaža - 2 Garaža - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Garaža - 3 Garaža - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Garaža - 4 Galerija 1/4 >>
Grad Dubrovnik otpisuje dug od stotina tisuća eura tvrtki koja je nekada upravljala Javnom garažom. Tvrde kako nemaju drugu opciju, a oporba sve naziva rezultatom najveće pljačke u Dubrovniku. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Garaža na Ilijinoj glavici, prije samog ulaza u povijesnu jezgru Dubrovnika, garaža je zbog koje je ostao dug prema Gradu od čak 750 tisuća eura. Sada taj dug ide u otpis.

"Auuuu, ne mogu ništa reći, za ovo nemam riječi", rekao je Joško. "Kradeze, neke još institucije, da ne nabrajam. Svatko sve zna, nitko ništa ne vidi", dodao je Ivan.

"Katastrofa, toliko novca", poručio je Leonardo. "Nije za vjerovati da je takvo nešto moguće", istaknula je Marijana.

Pročitajte i ovo Marija Vučković i reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović Gošća Dnevnika Nove TV Ministrica Vučković o afričkoj svinjskoj kugi: "U ovom trenutku postoji naredba koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede..."

Moguće je jer je Tvrtka Kaptol ulaganja d.o.o. završila u stečaju, a nakon toga dug se nije imao kome naplatiti. Garaža je potom prodana drugom društvu, koje danas uredno podmiruje obveze. Dugovi koji se ne mogu naplatiti odnose se na komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i spomeničku rentu.

Iz Grada na tu temu daju tek pisani odgovor, kažu kako po zakonu moraju otpisati dug tvrtki Kaptol ulaganja jer je brisana iz sudskog registra, a dugovi se odnose na razdoblje iz 2017. i 2019. godine, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić

A priča s garažom stara je više od 15 godina - od tajnih ugovora za gradnju na gradskom zemljištu, cijene radova, kaznenih prijava pa do gubitka gradskog novca - za oporbu garaža je spomenik korupciji.

"Najveća pljačka u povijesti Dubrovnika. Javno-privatno partnerstvo koje bi u načelu trebalo biti transparentno i javno, ti ugovori bili su tajni. Prošle se godine klupko počelo odmotavati", izjavio je Maro Kristić, gradski vijećnik. 

Pročitajte i ovo Kaos u Saboru - 28 Aktualna tema Na čijoj ste strani, oporbe ili premijera? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

"Odgovorni su nagrađeni mjestom u EU parlamentu s plaćom od 30 tisuća eura, radi se o gospođi Dubravki Šuici", rekao je Đuro Capor, gradski vijećnik.

Garaža je otvorena na festi svetoga Vlaha 2009. godine. 

"Posebno veseli što je ovo uz festu svetog Vlaha jer se vazda u gradu uz svetoga Vlaha nešto poklanjalo", poručila je tada Dubravka Šuica, bivša gradonačelnica Dubrovnika.

Vidi li danas Šuica garažu kao poklon ili teret gradu? Potpredsjednica Europske komisije poručuje - ne želi komentirati neodgovorne i zlonamjerne izjave nekih lokalnih aktera.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene