Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvorica uhićenih

FOTO U improviziranom migrantskom kampu uz Savu pronađeno oružje: Trebalo je završiti u Hrvatskoj

Ilegalni kamp Donji Svilaj
Ilegalni kamp Donji Svilaj Granična policija BiH
Aktualno Galerija Ilegalni kamp Donji Svilaj Ilegalni kamp Donji Svilaj Foto: Granična policija BiH Ilegalni kamp Donji Svilaj - 3 Ilegalni kamp Donji Svilaj - 3 Foto: Granična policija BiH Ilegalni kamp Donji Svilaj - 2 Ilegalni kamp Donji Svilaj - 2 Foto: Granična policija BiH +0 Ilegalni kamp Donji Svilaj - 1 Galerija 1/4 >>
Policija je kod ilegalnih migranata u improviziranom kampu prošli tjedan pronašla tri Berette, jednu automatsku pušku, streljivo i mobitele.

U zajedničkoj operativnoj akciji Državna agencija za istrage i zaštitu BiH i Granična policija BiH otkrili su na području Donjeg Svilaja improvizirani migrantski kamp u kojem je bilo 12 ilegalnih migranata. U njemu su pronašli oružje i streljivo, a vlasti su identificirale i uhitile četiri osobe.

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga, novinarka Nove TV Sudar kod Rijeke Oglasili se vlasnici vlaka koji se sudario kod Rijeke: Mole za jedno

Sumnjiči ih se za počinjenje kaznenog djela neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, a policija je kod njih pronašla: dva pištolja Beretta model 70 nepoznatog serijskog broja s pripadajućim okvirom i šest komada streljiva te pištolj Beretta nepoznatog modela, nepoznatog serijskog broja sa jednim pripadajućim okvirom i 10 komada streljiva, jednu automatsku pušku M70 s dva pripadajuća okvira i 57 komada streljiva, kao i mobitele s pripadajućim SIM karticama i druge predmete važne za kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Importanne Centar Borba za opstanak Suvlasnici najstarijeg hrvatskog šoping-centra žale se na konstantnu nebrigu

Pročitajte i ovo Dijete ozlijeđeno u nesreći Broj slučajeva u padu Objavljeni vodeći uzroci smrtnosti kod djece: Prometne nesreće, utapanja, gušenja...

Prema prikupljenim dokazima, migranti su se nalazili u improviziranom kampu smještenom uz neposrednu blizinu državne granice s Republikom Hrvatskom, u blizini MGP Donji Svilaj, općina Odžak, u namjeri da navedeno vatreno oružje i streljivo prokrijumčare u Republiku Hrvatsku.

Tužilaštvo BiH, SIPA, Granična policija i partnerske policijske i sigurnosne agencije, provode istražne aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti boravka naoružanih migranata na području uz granicu BiH i Hrvatske, jer u dosadašnjim aktivnostima agencija za provedbu zakona, u BiH uglavnom nisu evidentirani naoružani pripadnici migrantske populacije, pogotovo ne u posjedu automatskog naoružanja i streljiva.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Zagrebu Pijan potrgao pečat sa stana i u njemu zaspao, pokraj je bio mrtav čovjek

Iz Tužiteljstva BiH su potvrdili kako je jedan od uhićenih Waziri Basir (31) ranije bio osuđen na šest mjeseci zatvora u Srbiji zbog zloporabe narkotika.

Uz njega su uhićeni i Ahmad Nisar (18), Afghan Bilal (20) i Abdul Qayoom Faqiri (29).

Iz Tužiteljstva navode kako do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da su planirali pronađeno vatreno oružje i streljivo prokrijumčariti u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba"

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Strategija i dinamika Prvi Rafalei uskoro u Hrvatskoj: Anušić otkrio kada dolaze i najavio izmjene još jednog zakona

I dalje traje istraga kako bi se utvrdile sve okolnosti boravka naoružanih migranata na području uz granicu BiH i Hrvatske jer, kako ističu iz Tužiteljstva BiH, u dosadašnjim aktivnostima agencija za provedbu zakona u BiH uglavnom nisu evidentirani naoružani pripadnici migrantske populacije, posebice ne oni koji bi posjedovali automatsko naoružanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene