Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOLAZAK NA ŽUPANIJSKI SUD

Prizori kao iz akcijskog spektakla: Krijumčari kokaina oklopnim vozilom dovedeni na sud

Antiteroristički policajci u utorak su oklopnim vozilom na Županijski sud u središtu Zagreba doveli Petra Ćosića i suokrivljenike optužene za krijumčarenje kokaina, oružja i ubojstvo dok je optužno vijeće odlučivalo o zakonitosti dokaza kojima tužiteljstvo potkrepljuje nepravomoćnu optužnicu.

Sjednica optužnog vijeća nastavit će se idućeg tjedna, a među dokazima koje obrana optuženih smatra nezakonitima je i kriptirana komunikacija preko aplikacije Sky. Iako je koriste kriminalci diljem svijeta sudovi ju, po tvrdnjama obrane, rijetko prihvaćaju kao dokaz.

O zakonitosti takvih dokaza raspravlja se u više europskih država, a obrana u ovom slučaju problematizira načine prikupljanje podataka s aplikacije koju je policija hakirala i tako dobila uvid u kriminalne aktivnosti.

Na odluku optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda o zakonitosti dokaza nezadovoljna strana ima pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud (VKS). Optužno vijeće u konačnici optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Anketa Kako ocjenjujete rad bivšeg ministra Filipovića? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Uskok Petra Ćosića, pritvorenog u travnju prošle godine sa sedmoricom 'suradnika' tereti za krijumčarenje najmanje 600 kilograma kokaina iz Južne Amerike i likvidaciju Milana Milovca u Ekvadoru, koji im je ranije nabavljao kokain. Dio skupine optužen je i za krijumčarenje oružja.

Optužnicom su obuhvaćeni i Manuel Vulić, koji je sredinom prošlog svibnja izručen Hrvatskoj iz Kolumbije, Ante Vrcan, Marko Carević, Dragan Krička, Oliver Čokara, Anđelko Oršulić i Goran Vuk.

Pročitajte i ovo Prevrnuti vlak - 2 DNEVNIK NOVE TV VIDEO Ekskluzivne snimke teške željezničke nesreće: Šteta se mjeri u milijunima eura

Tužiteljstvo sumnja da su Ćosić i Vulić bili glavni hrvatski operativci balkaskog narkobosa Darka Šarića koji je optužen u Srbiji, a u Europu je iz Južne Amerike navodno prokrijumčario preko tone i pol kokaina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene