Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirin i Čehok: U Varaždinu novi policijsko-vatrogasni centar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sa suradnicima posjetio je Varaždin, gdje je zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom najavio gradnju novog policijsko-vatrogasnog centra u gradu Varaždinu, o čemu bi sporazum trebao biti potpisan tijekom rujna.

Centar bi se prema modelu javno-privatnog partnerstva (JPP) trebao graditi kod istočne zaobilaznice grada, kod stare ceste prema Koprivnici. 

Pročitajte i ovo HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Rastu tenzije HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen" Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

Osnovni je razlog gradnje, kako je istaknuo ministar Kirin, poboljšanje uvjeta rada.

Policija u Varaždinu danas je dislocirana na dva mjesta što umnogome otežava njezin rad, i povećava troškove, a varaždinska vatrogasna postrojba, djeluje u zgradi staroj više od 150 godina i najveći je problem nedostatak prostora, rečeno je na sastanku ministra unutarnjih poslova i varaždinskog gradonačelnika. 

U sklopu centra sagradio bi se i poligon za vježbe, te dvorana.

Ministar Kirin izrazio je nadu da će zajedno s gradonačelnikom Čehokom pripremiti sporazum "kojim ćemo definirati uvjete izgradnje i uvjete što ćemo s postojećim zgradama koje sada koristi MUP".

Ministar je na sastanku pohvalio rad Policijske uprave varaždinske, te je istaknuo kako su građani Varaždina, prema saznanjima koja dobiva i u neposrednom kontaktu, zadovoljni radom policije.

Gradonačelnik Čehok izrazio je zadovoljstvo što će grad dobiti pravi policijsko-vatrogasni centar koji će zadovoljiti sve potrebe dviju službi, dok bi grad na taj način dobio zgrade, objekte i površine u samome centru na korištenje.

Čehok je rekao kako očekuje da će se sporazum o gradnji na temelju javno-privatnog partnerstva potpisati tijekom devetog mjeseca. 

"Vjerujem da će to biti još jedan reprezentativni objekt, koji ćemo sagraditi u suradnji s Vladom RH u gradu Varaždinu" , istaknuo je Čehok.

Nakon razgovora s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, ministar Kirin posjetio je i tradicionalni Špancirfest koji se ovaj tjedan održava u Varaždinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene