Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastu tenzije

HDZ plakatom sprdao Puljka, ubrzo stigao odgovor: "Nije sramota biti nepismen, sramota je biti drzak i nepismen"

HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku
HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Ante Cizmic/Cropix
Aktualno Galerija HDZ-ov plakat kojim se rugaju Centru HDZ-ov plakat kojim se rugaju Centru Foto: Ante Cizmic/Cropix HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Foto: Ante Cizmic/Cropix HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku HDZ-ov plakat upućen splitskom gradonačelniku Ivici Puljku Foto: Ante Cizmic/Cropix HDZ-ov plakat kojim se rugaju Centru HDZ-ov plakat kojim se rugaju Centru Foto: Ante Cizmic/Cropix +0 HDZ-ov plakat kojim se rugaju Centru Galerija 1/5 >>
U subotu ujutro po Splitu su se pojavili HDZ-ovi plakati kojima se proziva Ivicu Puljka, splitskog gradonačelnika, no ubrzo je stigao odgovor iz Centra.

Napeto je na relaciji HDZ-Centar. Naime, u subotu ujutro po Splitu su osvanuli HDZ-ovi plakati na kojima se proziva splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka.

"Zahvaljujemo se gradonačelniku Puljku na javnoj prezentaciji naših projekata", stoji na plakatima. No, HDZ nije dugo trebao čekati na odgovor Centra.

Pročitajte i ovo Tuča u Splitu Snijeg na Dinari Jako nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Pijavica na Šolti, tuča zabijelila Split

"Ako želite uništiti zemlju, možete biti član HDZ-a. No, ako želite uništiti cijeli narod, jedan od prvih načina je da mu uništite jezik. HDZ je svojim plakatom u Splitu pokazao da to radi jako dobro. Nije sramota biti nepismen. Sramota je biti drzak i nepismen član ili 'službenik' HDZ-a", poručila je Gorana Rosandić županijska vijećnica Centra i profesorica hrvatskog jezika.

Rosandić se oštro osvrnula na HDZ-ov pokušaj da "plaćenom reklamom u Splitu diskreditira predsjednika stranke Centar". Kako ističe, u standardnom jeziku postoji razlika između glagola "zahvaliti" i "zahvaliti se".

"Prvim glagolom zahvaljujemo na nečemu i to rado prihvaćamo. Međutim, drugim glagolom odbijamo ono što nam je ponuđeno. S obzirom na natpise na reklamnom panou, koje potpisuje HDZ, možemo zaključiti da oni projekte odbijaju. Možda je sada jasnije zašto ih nisu ni pokušali provesti. Oni zapravo smatraju da nam ni ne trebaju", objasnila je Rosandić i nastavila s primjerom.

Pročitajte i ovo Prosvjed prosvjetara u Zagrebu - 2 "Ne tjerajte nas na ulice" FOTO Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu: "Želimo ministra koji će konačno stati uz nas"

"Primjerice, ako bismo željeli zahvaliti HDZ-u, napisali bismo 'Zahvaljujemo članovima HDZ-a što javno pokazuju da nisu u stanju složiti niti pravopisno točnu rečenicu', a ne 'Zahvaljujemo se članovima HDZ-a što javno pokazuju da nisu u stanju složiti niti pravopisno točnu rečenicu'", zaključila je Rosandić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene