Obavijesti Video Pretražite Navigacija
većina nije ugrožena

Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke

Ana Dorotić Čaljkušić
Ana Dorotić Čaljkušić Foto: Duje Klaric/Cropix
Splitka vijećnica Ana Dorotić Čaljkušić podnijela je ostavku i istupila iz stranke Centar gradonačelnika Ivice Puljka.

Vijećnica stranke Centar u splitskom Gradsko vijeću Ana Dorotić Čaljkušić podnijela je ostavku i istupila iz stranke jer se nije složila s odlukom vijeća o ustrojstvu Gradske uprave, ali to neće ugroziti vladajuću većinu prevođenu Centrom, koji će predložiti novu vijećnicu.

Prema odluci kojom je nezadovoljna Dorotić Čaljkušić, među ostalim, Upravni odjel za gradsku imovinu na čijem je čelu bila suspendirana pročelnica Maja Đerek koja je u javnim istupima kritizirala gradonačelnika Puljka, transformiran je u Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i izgradnju.

Gradsko vijeće Splita ima 31 vijećnika.

Pročitajte i ovo Zatvor Bilice Napad na zatvorenika Lukin ubojica nakon napada prebačen u drugi zatvor, ni tamo neće biti izoliran: "Naš zakon kaže da se kazna izvršava skupno"

Ovom ostavkom neće biti ugrožena većina od 16 gradskih vijećnika koju prevodi Centar, pošto je u stranici dogovoreno da se za novu vijećnicu predloži Snježana Šego", rekao je u srijedu Hini predsjednik splitskog Gradskog vijeća Željko Domazet. Dodao je kako će prijedlog o novoj gradskoj vijećnici biti upućen na razmatranje Odboru za imenovanje.

"Vjerujem kako će taj Odbor prihvatiti prijedlog te da neće biti problema", kazao je Domazet.

Ana Dorotić Čaljkušić je za Hinu izjavila kako je na zadnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća, 12. veljače, došlo do razilaženja u mišljenjima te je nakon razgovora s gradonačelnikom Ivicom Puljkom odlučila dati ostavku.

"Nisam se složila s Odlukom o ustrojstvu Gradske uprave Splita, svojevoljno sam napustila vijećnicu u trenutku glasovanja i nakon razgovora s gradonačelnikom, odlučila dati ostavku", istaknula je Dorotić Čaljkušić.

Pročitajte i ovo Vjekoslava Bach nagodila se s USKOK-om Nije jedina Poznata voditeljica sve priznala i nagodila se s USKOK-om: Pogledajte koju je kaznu dobila

Dodala je kako je ponosna na svoj rad u Gradskom vijeću te da je svoju dužnost vijećnice obavljala u javnom interesu.

Bojkot njenog glasovanja za tu odluku koju je predložio gradonačelnik Puljak, nije ugrozio vladajuću većinu pošto je nezavisni vijećnik Damir Barbir glasovao za odluku.

Inače, Upravni odjel za gradsku imovinu na čijem je čelu bila suspendirana pročelnica Đerek više neće postojati u Banovini. Novom odlukom o ustrojstvu gradonačelnik Ivica Puljak ga je transformirao u Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i izgradnju, te je formirao još jedan resor, za stanovanje i poslovne prostore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene