Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VJEČITA DILEMA

Rješavamo dilemu: Kada treba raskititi božićno drvce i kamo s njim nakon blagdana

Aktualno Galerija Kamo s božićnim drvcem? - 3 Kamo s božićnim drvcem? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kamo s božićnim drvcem? - 4 Kamo s božićnim drvcem? - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kamo s božićnim drvcem? - 2 Kamo s božićnim drvcem? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kamo s božićnim drvcem? - 1 Kamo s božićnim drvcem? - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Ilustracija Galerija 1/6 >>
Već su u petak mnogi raskitili svoje božićno drvce. Brojni gradovi organizirano će ih odvoziti u reciklažna dvorišta ili će ići na usitnjavanje i od njih raditi kompost. U tijeku je i dvojba - kada bor treba raskititi. Dnevnik Nove TV ima odgovor i na to pitanje.

Ukrašavali smo ih i bili su prelijepi, ali sada će mnogi završiti na cesti. Već u petak mnogi su se Osječani riješili svoga božićnog drvca. Građani su ih mogli ostaviti na više lokacija. 

"Na internetu sam vidio informaciju da se borovi mogu ostavljati na određenim punktovima. Bolje to nego ih bacati okolo po gradu", rekao je Igor Kovačević iz Osijeka.

Splićani će ovako: "Neki dan sam čula izjavu direktora čistoće da možemo ostaviti kraj kontejnera", rekla je Tatjana iz Splita.

Tu će ga pokupiti Gradska Čistoća. Porečka Usluga pak moli građane da svoja drvca besplatno odlože u reciklažna dvorišta i ambalažni odjel.

Pročitajte i ovo Ilustracija JULIJANSKI KALENDAR "Mir Božji, Hristos se rodi": Milanović i Jandroković uputili čestitku sugrađanima pravoslavne vjere

Pročitajte i ovo Provjereno: Zvonimir Ratajec za Božić napokon dobio dom - 2 Poduzetnik iza rešetaka Čarobniji Božić nije mogao zamisliti: Žrtvi prevaranta nakon priče u Provjerenom ostvaren san - "Za samo tri ili četiri dana dečki su skoro sve napravili"

Tisuće drvaca ići će se usitniti. Zagrebački Holding će od drvaca raditi kompost. Kaštelani od subote mogu ostaviti drvca u reciklažnom dvorištu u Rudinama. Neki nemaju nikakvih briga, pa tako ni Stipe iz Splita, jer on ima plastični bor. 

"Neće završiti u otpadu zato šta je šjor Stipe još prije dosta godina nabavio plastični borić".

Osim odluke koji bor kititi, mnogi su u dilemi kada ga raskititi. 

Fra Kristian Stipanović iz crkve Gospe od zdravlja u Splitu odgovara onima koji misle da se bor raskićuje na Tri kralja. 

"U nedjelju 8. siječnja završava božićno vrijeme tako da bi trebalo tek nakon nedjelje raskititi bor i ukloniti jaslice iz crkve, iako ga neki vjernici znaju držati do 2. veljače, a to je prikazanje Gospodinovo u hramu", pojašnjava. 

Bez obzira na to - mnogi neće poslušati.

"Bilo bi lijepo da vjernici prate ono što uči crkva. Još slavimo Božić i radujemo se i svim drugima koji slave Isusa Krista", rekao je fra Kristian.

Što god napravili s božićnim drvcem - pazimo na prirodu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene