Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio Božinović

Iračanin koji je u Hrvatsku ušao skriven ispod podvozja autobusa vraćen u Srbiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračanin koji je u Hrvatsku ušao vozeći se ispod Čazmatransova autobusa vraćen je u Srbiju, objavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je na Twitteru da je irački državljanin, koji je u Hrvatsku ušao držeći se osovinu kotača Čazmatransova autobusa, vraćen u Srbiju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna imigrant iz iraka Policija tvrdi da "dječak" koji je u Hrvatsku ušao vozeći se ispod autobusa zapravo ima 21 godinu Slika nije dostupna SAV ČAĐAV I KRVAVIH RUKU Dječak se od Beograda do Ivanić-Grada vozio držeći se za osovinu ispod autobusa punih 5 sati

"21-godišnji Iračanin koji je u podvozju autobusa nezakonito ušao u RH danas je u sklopu postupka readmisije na graničnom prijelazu Tovarnik vraćen u Srbiju", objavio je Božinović. 

 

 

Za vijest o nesretnom imigrantu doznalo se od putnika Čazmatransova autobusa koji su putovali iz Beograda za Zagreb. Da se netko vozi ispod autobusa doznali su nakon pet sati vožnje, kad je autobus bio nadomak Ivanić-Grada, začuvši neki zvuk koji je dolazio iz podvozja.

"Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk, zaustavili smo autobus", ispričao je Anđelko Nežić, koji je pretpostavio da je riječ o dječaku u dobi od 12 ili 13 godina. 

"Mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav do bola, kao da mu je netko ugljenom namazao lice. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta. Dječak je jako mršav, nema ga se što vidjeti. Ja i još par ljudi smo otišli na benzinsku i uzeli smo mu nešto za jesti i piti. Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvozju, ne znam kako je izdržao", ispričao je tada Nežić. 

Nešto kasnije se oglasila se i policija koja je ustvrdila kako se ne radi o dječaku, već o 21-godišnjem iračkom državljaninu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene