Ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto:Marijan Susenj/PIXSELL) Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Dječak imigrant star otprilike 12 ili 13 godina kriomice se zavukao ispod autobusa Čazmatransa u Beogradu i držeći se rukama i nogama za osovinu punih pet sati. Otkriven je kad su putnici čuli lupanje u blizini Ivanić-Grada.


Putnici u autobusu Čazmatransa koji su putovali iz Beograda za Zagreb začuli su jako lupanje kada je njihov autobus bio već nadomak Ivanić-Grada.

Vezani članci Policijski kombi Bez vozačke prevozila dječaka (6) na traktoru: Pao je i zadobio ozljede opasne po život Pad kabine žičare u Italiji Djeda istražuje tužiteljstvo: Slučaj navodne otmice jedinog preživjelog u padu žičare razmatra i talijanska vlada

"Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Pozvali smo jednog od vozača i kada je i on čuo taj neobičan zvuk, zaustavili smo autobus", ispričao je Anđelko Nežić, jedan od putnika, za Slobodnu Dalmaciju.

Kada je autobus stao, ispod njega je ispuzao dječak od nekih 12 ili 13 godina, sav čađav i krvavih ruku.

"Mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku. Bio je prljav do bola, kao da mu je netko ugljenom namazao lice. Pričao je slabo engleski. Policija je došla nakon 20 minuta. Dječak je jako mršav, nema ga se što vidjeti. Ja i još par ljudi smo otišli na benzinsku i uzeli smo mu nešto za jesti i piti. Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvozju, ne znam kako je izdržao", ispričao je Nežić. 

Događaj su potvrdili i iz Čazmatransa. "Dječak je ušao u Beogradu ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati. Najprije je jedna gospođa čula lupanje, te je pitala vozača je li nam autobus u kvaru. Ali to je bio novi autobus. Potom se čulo i zapomaganje, pa je vozač zaustavio vozilo", rekao je Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa za Slobodnu Dalmaciju, dodajući da im ovo nije prvi slučaj. Sličan im se događaj, naime, dogodio nedavno na liniji između Podgorice i Dubrovnika.

Policija: Riječ je o 21-godišnjem Iračaninu

 O svemu se oglasila i zagrebačka policija koja je potvrdila događaj, no kažu da je najvjerojatnije riječ o 21-godišnjem Iračaninu. 

Kažu da su policajci stigli na poziv vozača autobusa oko 16:30 u utorak na odmorište Križ te zatekli nepoznatog stranog državljanina bez dokumenata.

"Stranom državljaninu pružena je liječnička pomoć te nisu utvrđene nikakve ozljede. Po dosadašnjim saznanjima radi se o 21-godišnjem državljaninu Iraka te su u tijeku provjere utvrđivanja svih okolnosti njegovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj", kažu u PU zagrebačkoj.