Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznaje Dnevnik Nove TV

I Visoki kazneni sud provjerit će moguću odgovornost suca Turudića

Aktualno Galerija Izjava Željka Horvatovića, predsjednika Visokog kaznenog suda Izjava Željka Horvatovića, predsjednika Visokog kaznenog suda Foto: Vijesti Nove TV u 14 Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Damjan Tadic/Cropix Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Željko Horvatović Galerija 1/4 >>
Visoki kazneni sud na kojem radi sudac Ivan Turudić provjerit će njegovu moguću odgovornost za počinjenje stegovnog djela, doznao je Dnevnik Nove TV.

Nižu se reakcije nakon što su se u medijima pojavile poruke koje su razmjenjivali sudac, a sada i kandidat za glavnog državnog odvjetnika, Ivan Turudić, te Josipa Rimac, danas Pleslić, koja je u međuvremenu postala optuženica.

Visoki kazneni sud na kojem Turudić radi kao sudac provjerit će njegovu moguću odgovornost za počinjenje stegovnog djela, najavio je predsjednik Visokog kaznenog suda Željko Horvatović za Dnevnik Nove TV.

Željko Horvatović Izjava Željka Horvatovića, predsjednika Visokog kaznenog suda Foto: Vijesti Nove TV u 14

''Poduzet ćemo potrebne radnje kako bi se provjerila moguća odgovornost suca Ivana Turudića za počinjenje stegovnog djela, a riječ je o određenim izjavama suca Turudića, koje je iznio prilikom predstavljanja programa u svojstvu kandidata za glavnog državnog odvjetnika na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe (...), a koje bi bile u koliziji sa sadržajem transkripata iz kaznenog predmeta protiv Josipe Pleslić (ranije Rimac), objavljenih u medijima'', navodi se u Horvatićevu odgovoru Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom''

Pročitajte i ovo Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić ranije je najavio da će Vrhovni sud provjeriti navode iz medija te nakon toga donijeti odluku o mogućem pokretanju stegovnog postupka.

Turudić je za Dnevnik Nove TV rekao da ne namjerava odustati od kandidature nakon objave poruka s bivšom Rimac, niti nakon upozorenja predsjednika Republike Zorana Milanovića da se s optuženikom Zdravkom Mamićem nalazio dok je bio pod mjerama Sigurnosno obavještajne agencije(SOA).

Glasanje u Saboru o Turudiću zakazano je za srijedu, a uoči glasanja konačnu odluku treba donijeti HDZ s koalicijskim partnerima. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene