Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niže cijene

Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Aktualno Galerija Dubrovnik - 4 Dubrovnik - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Dubrovnik - 3 Dubrovnik - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dubrovnik - 2 Dubrovnik - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Dubrovnik - 1 Galerija 1/4 >>
Na jugu Hrvatske uživa se u obilju sunca, a Dubrovnik je ovih dana grad u kojem se odmaraju brojni Hrvati. Nešto niže cijene i besplatne atrakcije mamac su za mnoge.

U vrijeme Feste sv. Vlaha tradicionalno je na Stradunu najveći broj gostiju iz Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije.

"Moram priznati da su nam to najdraži gosti, oni imaju dosta saznanja o Dubrovniku. Naravno, došli su iz čiste ljubavi prema gradu, neki dolaze više puta, na vikende", rekla je Lidija Begić, turistička vodičica.

"Za mene je divan uvijek, u svako doba godine, zasad je Festa svetog Vlaha jedna posebna prilika, pa možda nismo doživjeli onaj pravi zimski Dubrovnik", istaknula je Majda Vidović.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Ekskluzivno Ivan Turudić za Dnevnik Nove TV: "Nisam lagao, postali smo dobri poznanici i znali smo se dopisivati"

"Ljeti je prevelika gužva, sada je puno bolje", dodala je Tanja Ančić.

Bolje su i cijene, u hotelu s četiri zvjezdice može se spavati za 100 eura, a apartman se može naći i za 30 eura po noći.

"Imali smo dobru ponudu za hotel, nije ništa pretjerano", izjavila je Dunja Cigić.

"Mislim da su zimi ipak prilagođene, skupo je, ali ovakav grad to zaslužuje, ima se što vidjeti", napomenula je Marina Brtan.

Ugodno je iznenađenje za sve goste ovih dana to što su se zidine mogle vidjeti besplatno, inače je karta u ovom zimskom razdoblju 15 eura.

"Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo", priznala je Gabrijela Bračić.

"Savršeno je", kazala je Bernardine iz SAD-a i dodala da se svakako planira vratiti.

Pročitajte i ovo Poziv: krave - 1 Poziv Domagoja Mikića Lutaju same selima i uništavaju pašnjake, mještani Obrovca očajni: "Osjećamo se kao taoci"

"Odlično je za nas što je danas besplatno", rekla je Zona.

U siječnju je u Dubrovniku ostvareno 30.700 noćenja, otvoreno je desetak hotela, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulčić.

"Prvi mjesec bio je u porastu, hoteli su odlični, 17 posto porast noćenja, dok je privatni smještaj je bio nešto slabiji nego lani", poručio je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Dubrovnik.

Najveća zamjerka gostiju, i domaćih i stranih, manjak je ponude, brojni restorani i trgovine su zatvoreni. Neki ovo vrijeme koriste za renovacijske radove ili kolektivne godišnje odmore. Već krajem ožujka svi moraju biti spremni jer tada se vraćaju gužve.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene