Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30.000 komada

HNB u povodu velike obljetnice izdao novu kovanicu od 25 kuna, pogledajte 3D animaciju

HNB izdao novu kovanicu od 25 kuna (Screenshot: YouTube/HNB)
HNB izdao novu kovanicu od 25 kuna (Screenshot: YouTube/HNB)
Aktualno Galerija +0 HNB izdao novu kovanicu od 25 kuna (Screenshot: YouTube/HNB) Galerija 1/1 >>
Povodom obilježavanja 25. obljetnice uvođenja kune kao novčane jedinice Republike Hrvatske, Hrvatska narodna banka pustila je 30. svibnja ove godine u optjecaj novu kovanicu od 25 kuna.

Autor idejnoga i likovnog rješenja nove kovanice od 25 kuna akademski je kipar Damir Mataušić, a otkovana je u Hrvatskom novčarskom zavodu. Kovanica je izdana u količini od 30.000 komada.

Pročitajte i ovo Hrvatska narodna banka PRIOPĆENJE HNB-A Hrvati se baš jako vole zaduživati, najviše su se uzimali gotovinski krediti Kovanica od 25 kuna PRIGODNI NOVČIĆ Preprodavači trljaju ruke: Internet preplavili oglasi s kovanicama Pelješkog mosta, prodaju se za višestruko veće iznose

Izgled te obilježja prigodne optjecajne kovanice od 25 kuna utvrđeni su Odlukom o osnovnim obilježjima optjecajnoga prigodnoga kovanog novca od 25 kuna "25. obljetnica uvođenja kune kao novčane jedinice Republike Hrvatske, 30. svibnja 1994. – 30. svibnja 2019.".

Zainteresirani građani novu kovanicu od 25 kuna mogu nabaviti od 30. svibnja 2019., a o narudžbi i kupnji više možete saznati na sljedećoj poveznici: narudžba i kupnja.

Od 31. svibnja 2019. ova kovanica bit će dostupna i u sljedećim poslovnicama banaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene