Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O čemu je riječ

Katolička crkva i ove godine održava - Holywin: "Svetost pobjeđuje, ono što zapravo slavimo svetkovinom Svih svetih"

Aktualno Galerija Ukrasi za Noć vještica - 1 Ukrasi za Noć vještica - 1 Foto: Vijesti u 17 Ukrasi za Noć vještica - 2 Ukrasi za Noć vještica - 2 Foto: Vijesti u 17 Ukrasi za Noć vještica - 3 Ukrasi za Noć vještica - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Proslava Holywina Galerija 1/4 >>
Danas se u cijelom svijetu slavi Noć vještica. Takozvani Halloween sve je popularniji i u Hrvatskoj pa se mnogi kafići i klubovi pripremaju za maskirane zabave. Neki pak organiziraju i kontraprograme.

Katolička crkva i ove godine održava Holywin. Njime se žele odmaknuti od trendova za sve popularniji Halloween. Kroz molitvu i predstave o životu svetaca, mladima umjesto Noći vještica žele približiti važnost molitve za pokojne.

"Ovo je naš projekt Holly win - svetost pobjeđuje, ono što zapravo slavimo svetkovinom Svih svetih, gledajući na svetost kao ona koja je prvenstveno stvorena za svakoga od nas", pojasnio je Filip Šešek, povjerenik za mlade u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Pročitajte i ovo Tuga u Gazi Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Napad na izbjeglički kamp najveći masakr od bombardiranja bolnice: "Većina ozlijeđenih su žene i djeca"

Pročitajte i ovo Palestinska djeca prekrivena prašinom od izraelskog zračnog napada sjede u krugu bolnice u Rafahu, u južnom pojasu Gaze Izgubljena budućnost Užas pred našim očima: U samo tri tjedna u Gazi je ubijeno više djece nego u sukobima širom svijeta u cijeloj 2022.

Voditeljica ugostiteljskog objekta Ana ispričala je kako stvari izgledaju na zabavama.

"Ima jako puno mladih ljudi, oni su nekako najviše za te Halloween ideje. Bude zabavno, bude veselo. Prvo svi traže neke te odgovore, neka igra i onda to sve nadoknadimo kroz taj party nekakav nakon", ispričala je za Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene