Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi pravi test

Otkrili smo potencijalno opasnu točku na izlasku s remetinečkog rotora. Vozači, obratite pažnju!

Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru
Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Potencijalno opasna točka na novom remetinečkom rotoru Galerija 1/1 >>
Dan nakon otvaranja remetinečkog rotora vrijednog 331 milijun kuna ujutro su se stvorile gužve.

"Oni koji iz grada idu preko rotora prema Remetincu ili na Aveniju Dubrovnik sada su u još goroj situaciji. Stojim na Mostu, kolona u dvije trake sve do Horvaćanske, stotine auta, a na semaforu crveno. U tih minutu ili koliko već traje nama crveno, a ovima koji dolaze od Novog Zagreba zeleno - prošao je jedan automobil! Vjerujem da je novi rotor olakšao kretanje na relaciji Avenija Dubrovnik - Jadranska avenija. No već vidim kolone na Horvaćanskoj - po starom, ako ne i gore", rekao nam je jutros čitatelj. 

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Snježne radosti VIDEO Grad otkrio koliko građana se ovog vikenda vozilo sljemenskom žičarom, brojke su fascinantne

U gužvi je zapeo dan nakon otvaranja remetinečkog rotora pa za sugrađane ima prijedlog. 

"Savjet svima koji koriste istu rutu - ona privremena za vrijeme radova preko Laništa/Arene - mnogo je brža", dodao je čitatelj. 

I prometni stručnjak Marko Šoštarić  nakon otvaranja predvidio je da bi se mogle stvarati gužve. 

"Rotor bi mogao biti dobro rješenje jer će se na tom mjestu zaista povećati protok prometa, no vjerojatno će se veće gužve sada stvarati na okolnim raskrižjima. Rotorom će se sada proći u kraćem vremenu, ali će se vozači kad prođu rotor i dalje morati zaustavljati na susjednim raskrižjima. Promet se uvijek treba gledati u cjelini, a ne samo njegove pojedinačne dijelove", objasnio je Šoštarić.

Potencijalna opasna točka

Ipak, u priloženom videu možete pogledati i jedan potencijalno veliki problem pri izlazu s rotora na Remetinečku cestu. Prilikom izlaska s rotora na tu cestu, ako se nalazite u desnoj traci, čeka vas iznenadni problem, iako signalizacija na samoj cesti govori upravo suprotno, sve do zadnjih nekoliko metara.

Tri puta vas oznake na cesti usmjeravaju u desnoj traci ravno i desno, četvrta je oznaka samo udesno, odnosno prema osnovnoj školi, a ispred vas se odjednom nalazi nogostup. Jedino što vozaču preostaje jest brzo reagirati i uz paljenje signalizacije prestrojiti se ulijevo.

Izlazna cesta iz škole na Remetinečku isto tako se priključuje na tu cestu izravno u dotad lijevi prometni trak te se time stvaraju uvjeti za pomutnju upravo na toj potencijalno opasnoj točki.

Mogu li Milanović i Plenković naći zajednički jezik? ''On se loše nosi s kritikama'' I Ispod radara

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene