Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije sa svih strana

Grmoja o porukama Turudića i Rimac: "Sve ovo što se događa potvrđuje da su naše institucije okupirane i korumpirane"

Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Ne prestaju stizati reakcije na poruke između kandidata za glavnog državnog odvjetnika Ivana Turidića i Josipe Rimac. Posljednji u nizu bio je Nikola Grmoja, zastupnik Mosta, koji je poručio da nam to samo pokazuje koliko su nam okupirane i korumpirane institucije.

Mostov zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u nedjelju kako objavljene poruke suca Ivana Turudića i bivše državne tajnice Josipe Rimac pokazuju da su nam institucije okupirane i korumpirane, te je pozvao predsjednika Odbora za nacionalnu sigurnost da žurno sazove sjednicu o radu SOA-e.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg

"Sve ovo što se događa potvrđuje da su naše institucije okupirane i korumpirane. Zanimljivo je da sada izlaze poruke i dokazi o druženju Turudića s Mamićem i Josipom Rimac, a da je taj isti Turudić prolazio sigurnosne provjere", rekao je Grmoja Hini.

U subotu navečer objavljeno je stotinjak whatsapp poruka suca Ivana Turudića i bivše državne tajnice Josipe Rimac, optužene za korupciju, koji su se od 2016. do 2020. intenzivno dopisivali.

Pročitajte i ovo Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt o Ivanu Turudiću: "Sanader je rekao da je on 'naš dečko' i vršio pritisak na mene"

Još je zanimljivije, kaže Grmoja, da odvjetnici Josipe Rimac tvrde da poruke koje su objavljene u javnosti nisu iz spisa. "Sve ovo što se događa nama u Mostu daje još veći motiv da nakon promjene vlasti uzdrmamo temelje okupiranog i korumpiranog DORH, ali i okupirane SOA-e koja je u službi kriminala i tajkuna poput Vujnovca", poručio je 'mostovac.

Opetovao je poziv predsjedniku Odbora za nacionalnu sigurnost da žurno sazove sjednicu o radu SOA-e "koju već dulje vrijeme odbija sazvati iako postoje ozbiljne indicije da vodstvo SOA-e ne sudjeluje u borbi protiv organiziranog kriminala nego je službi tajkuna Vujnovca i njegove okupacije hrvatskog gospodarstva".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene