Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno otkrivaju

"Di si radosti. Di si lipa": U javnost procurile poruke koje su razmjenjivali Ivan Turudić i Josipa Rimac

Ivan Turudić i Josipa Rimac
Ivan Turudić i Josipa Rimac Foto: Cropix
U više navrata mediji su Turudića pitali za njegov odnos s Rimac, a svaki puta je odgovorio kako njih dvoje nisu prijatelji. Ipak, poruke koje su sada procurile u javnost, bacaju sumnju u istitnitost tih tvrdnjii.

U javnost su procurile stotine poruka koje su razmjenjivali vladin kandidat za glavnog državnog odvjetnika Ivan Turudić i optuženica Josipa Plesić (prije Rimac) u razdoblju između 2016. do 2020. godine.

Poruke koje je objavio Jutarnji list pokazuju da je odnos Rimac i Turudića drugačiji od onoga kako ga je u javnosti predstavio sudac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Ivan Turudić i Andrej Plenković Dnevnik Nove TV pita Kome više vjerujete u priči oko Turudića, Milanoviću ili Plenkoviću? Pogledajte rezultate ankete Dnevnika Nove TV

Sadržaj zaplijenjenog mobitela Josipe Rimac otkriva da su ona i Turudić razmijenili više stotina poruka i poziva, a osim toga susreli su se više puta. Neki od susreta, dogodili su se upravo na Županijskom sudu u Zagrebu.

Prema porukama vidi se da su obje strane dobrovoljno inicirale kontakt.

"Di si radosti", napisala je Josipa Rimac ondašnjem predsjedniku Županijskog suda. Na tu poruku, Turudić joj je uzvratio porukom: "Di si lipa".

Pronađene poruke otkrile su da su se Rimac i Turudić sastajali zbog konkretnih predmeta vođenih na sudu te da je ona od njega ponekad tražila i pravne savjete. Rimac je bila i na kavama sa sutkinjom koju je nazivala "mojom i tvojom", piše Jutanji list,

Pročitajte i ovo Zagađeni zrak u Zagrebu - 1 Čekaju se nalazi Ponovo je smrdjelo u Zagrebu, građani u strahu: "Brinem se za djecu, dva dana ih nisam puštala van"

Turudić je i od nje ponekad tražio usluge. Sve poruke upućuju na to da su Rimac i Turudić bili u vrlo bliskom odnosu, koji je Turudić još 2015. godine pokušao negirati, nakon što je s njom viđen na kavi. 

"Ma ne, nismo prijatelji. Nije to bila ciljana kava, mi smo bili u istom prostoru, u istom kafiću, pozdravili smo se i to je to", tvrdio je Turudić na gostovanju na N1 televiziji dva dana nakon njezina uhićenja 2. lipnja 2020.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene