Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV

Nižu se loše vijesti za ovu stranku: Prekršajni sud u Zagrebu donio osuđujuću presudu protiv Živog zida

Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/1 >>
Vladimira Palfi dolazi na Markov trg, a napušta ga Branimir Bunjac. Očekivano za tu stranku u raspadanju.

No uz sve imaju i presudu zbog lošeg vođenja stanačkih financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uspon i pad stranke kojoj su svi krivi Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice Slika nije dostupna "on je samo čovjek" Sukobi u Živom zidu zbog novca i političke moći nisu novost, izdvojili smo neke od zanimljivijih

Dnevniku NOVE TV potvrđeno je iz državnog odvjetništva kako je Živi zid prekršajno osuđen i to za razdoblje od 2014. do 2016. točnije od predsjedničkih do parlamentarnih izbora. 

Branimir Bunjac iz saborske klupe - odlazi u prosvjetarsku. "Na dan 18. lipnja prestajem biti saborski zastupnik. Vrijeme je za novi početak", objavio je Bunjac.

Na to upražnjeno mjesto trebala bi Vladimira Palfi - koja je mandat i osvojila pa ga stavila u mirovanje. "Mene ne zanima politika na način da idem u Sabor ili EU parlament. Ja imam obitelj, imam dvoje male djece... želim biti uz predsjednika stranke koji mi je kasnije postao muž", tvrdi Palfi.

Zatražila je aktivaciju saborskog mandata - no kako nam i dalje tvrdi - u sabor neće. Kako mandat ne može još jednom u mirovanje - morat će podnijeti ostavku, a na njezino mjesto doći će netko s liste Živog zida. Tko, ne žele otkriti.

Ne želi u Bruxelles, ali...

Na pitanje novinara je li to bio razlog da je interese stranke stavio sa strane, a sam odlazi u Bruxelles, supruga dolazi u Sabor, Ivan Vilibor Sinčić odgovara: "Apsolutno ne, Bože sačuvaj. Da smo doista takvi, moja supruga, potpredsjednica Palfi ne bi dala gospodinu Bunjcu tri godine saborske plaće. Htjeli smo što više ljudi profilirati da imaju priliku za govornicom nešto kazati. Sad vidimo kako nam oni vraćaju. Ja ne želim ići u Bruxelles niti sam to najavljivao".

Ali ipak ide - u Bruxellesu se nalazi i trenutačno. Na njegovo mjesto u Hrvatskom saboru dolazi Damjan Vucelić.

Donesena osuđujuća presuda

I tako su ostali s dva nova zastupnika na Markovu trgu, ali i presudom Prekršajnog suda.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva Prekršajni sud u Zagrebu je (...) donio osuđujuću presudu", priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

I to dok su se u Živom zidu svi voljeli - za predsjedničke izbore 2015 i parlamentarne 2016. Tri godine poslije, kada se više ne vole - o presudi su, tvrde, doznali od nas.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene