Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi na mreži

Velik dio Zagreba uskoro bez tople vode, nekima je već hladno, drugi zbijaju šale: ''Čeličimo se, bit ćemo zdraviji"

Aktualno Galerija Kako bez tople vode? - 1 Kako bez tople vode? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kako bez tople vode? - 2 Kako bez tople vode? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kako bez tople vode? - 3 Kako bez tople vode? - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kako bez tople vode? - 4 Galerija 1/4 >>
Od 14. lipnja do 3. srpnja dijelovi Zagreba će zbog radova ostati bez tople vode, a riječ je o oko 30.000 ljudi. Kod mnogih je to naišlo na negodovanje. Dok jedni kažu da će zbog toga pobjeći iz Zagreba na more, drugi se pitaju kako će tih 20-ak dana izdržati s malom djecom.

Još nekoliko dana suđe može prati u toploj vodi, ali za četiri dana to će drugačije izgledati. Snježana kaže da nije zgodno biti bez tople vode, ali preživjet će se.

"Za suđe će biti najlakše, a malo teže kad ćemo se morati otuširati i to, ali ide toplije vrijeme pa ćemo nekako i to izdržati", rekla je Snježana.

Ispred Mamutice, jedne od najvećih stambenih zgrada ovo je top tema o kojoj se priča. Nina je u sedmom mjesecu trudnoće, ima i dvogodišnju kćerku.

"Stvarno se treba svaki dan tuširati i kosu prati. Ide po parkićima, u vrtić, tako da dva tjedna je stvarno puno. Još mi i možemo u hladnoj vodi, a za dijete ne znam, možda ćemo zagrijavati vodu", poručila je Nina. 

Zbog radova na vrelovodnoj mreži toplu vodu neće imati Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština. Vode neće biti dvadesetak dana, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Valentina Baus

"Pa nisam imao ni u mlade dane toplu vodu pa sam živ. Pa što sad moramo imati i u stare dane. Hoćemo li doživjeti tih 20 dana, mogu sutra umrijeti i danas i što - nikome ništa, neće mi trebati topla voda", istaknuo je Ivan.

"Čeličimo se, bit ćemo zdraviji", napomenula je Tihana.

Ekipa Dnevnika Nove TV otišla je i do Jaruna, čiji stanovnici toplu vodu nisu imali do prije nekoliko dana.

"Još nisu došli računi i baš se pitam kakav će biti", rekla je Anđelka, no nije uvjerena da će računi biti niži.

Dok čekaju račune, u šali poručuju sugrađanima - tuširanje u hladnoj vodi ima razne blagodati, poboljšava cirkulaciju, a i troši se manje vode.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene