Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi tijekom rekonstrukcije

Dio Zagreba će tjednima biti bez tople vode, građani bijesni

Aktualno Galerija Voda u Zagrebu - 4 Voda u Zagrebu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Voda u Zagrebu - 3 Voda u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Voda u Zagrebu - 2 Voda u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Voda u Zagrebu - 1 Galerija 1/4 >>
Zapadni dio Zagreba koji zbog puknuća cjevovoda nema tople vode, sredinom tjedna bi trebao dobiti toplu vodu. No, naselja Jarun, Staglišće i Gajevo vodu neće imati do 5. lipnja zbog rekonstrukcije toplinarske mreže.

Građani koji su ostali bez tople vode u Zagrebu se snalaze grijući vodu, tuširajući se u sportskim objektima i teretanama. Naravno ono što nisu potrošili neće ni platiti, pa će računi za svibanj i lipanj biti manji.

No, revitalizacija zastarjelih cijevi nastavlja se pa bi se i ostatak zapadnog i južnog dijela Zagreba mogao uskoro pripremati na sličan scenarij.

"To je sad strašno! Moram grijati vodu i još mi mlađa kći ima kozice, a starija treba dobiti. Bez vode je kao bez struje", istaknuo je Filip Richter iz Staglišća.

Sunčana Sinković je za Dnevnik Nove TV rekla da idu u teretanu šest puta tjedno jer imaju bojler.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Problemi zbog obnove mreže Tomašević o puknuću cijevi: "Bit će još naselja koja neće imati tople vode. To je činjenica"

"Dugo godina se nije radilo, a sada su se povukla velika sredstva iz EU fondova", pojasnio je Jurica Brnaz, rukovoditelj službe za eksploataciju HEP toplinarstva.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene