Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan žalosti

Što je dovelo do tragedije u Požegi? Reporter Dnevnika Nove TV otkriva što je razlog svađe koja je završila tragičnom smrću 21-godišnjeg hrvatskog vojnika

Aktualno Galerija Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 5 Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 4 Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Kovačević, načelnik Jakšića Ivica Kovačević, načelnik Jakšića Foto: DNEVNIK.hr Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 1 Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Proglašen je Dan žalosti u općini Jakšić zbog smrti 21-godišnjeg hrvatskog vojnika kojeg je pretukao prijatelj u noćnim satima u Požegi. Još su nepoznati motivi njihove svađe i tučnjave, no neslužbeno se doznaje da je do tragedije dovela – obična mladenačka prepirka. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Tuga se nadvila na Eminovce, maleno mjesto u općini Jakšić tik uz Požegu. Zastave na pola koplja.

"Kao ljudi, morali smo danas proglasiti Dan žalosti zbog tog našeg hrvatskog vojnika i djeteta, mladog čovjeka. Danas smo dobili informaciju da je sahrana u srijedu. Što reći? Mladi dečki, sportaši. Što je krenulo po zlu, to ne znam", rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Dvojica mladića bili su prijatelji. Odrastali su zajedno, zajedno koračali kroz život. Čuvali leđa jedan drugom.

"Dvojica mladića držala su obranu Nogometnog kluba Eminovci, 21-godišnjak na poziciji stopera, a 20-godišnjak među vratnicama kao vratar", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Te su večeri zajedno krenuli u noćni izlazak u Požegu. Uobičajeni vikend i ništa nije moglo upućivati na tragičan završetak. A razlog svađe dvojice mladića na kraju večeri, neslužbeno se doznaje, uistinu je benigne prirode. Mladenačka prepirka.

Pročitajte i ovo Privođenje mladića osumnjičenog zbog smrti hrvatskog vojnika Zbog napada na vojnika Sudac odobrio prijedlog DORH-a: Određen istražni zatvor za 20-godišnjaka zbog mogućeg utjecaja na više svjedoka

Pročitajte i ovo Uhićenje mladića u Požegi - 2 Napad na vojnika Liječnici mu dali drugi život, ali on je kratko trajao: "Pričao sam s ocem preminulog, on je slomljen"

"Po izlasku iz kafića oko 2:15, neslužbeno doznajemo, 21-godišnji mladić je bio pod utjecajem alkohola. Dvadesetogodišnjak ga je htio odvesti kući. Njemu se to nije svidjelo i nogom je udario po njegovu novom automobilu, što je dovelo do sukoba koji je tragično završio", rekao je reporter.

Svađa je završila tragedijom kakvu ne pamte ni oni Požežani koji pomno prate sva događanja i koji su dobro upoznati sa zbivanjima u ovoj regiji. "Pazite, Požega je mali, pitomi grad. Dočekuje svakog gosta i svakog posjetitelja širokih ruku. I sad ovaj događaj koji se dogodio i kad je došla informacija o toj nesreći, sve nas je šokirala", rekao je Dražen Krstanović, požeški novinar.

O smrti mladića iz Požege oglasio se i DORH i zatražio obdukciju tijela. 20-godišnjem počinitelju određen je jednomjesečni istražni zatvor, a njegova odvjetnica najavila je da će uložiti žalbu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene