Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftinija vožnja taksijem

Cammeo od jutros vozi po Zagrebu, konkurencija je napokon tu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu su jutros po znatno nižim cijenama počeli voziti taksisti riječke tvrtke Taxi Cammeo, dugo najavljivana konkurencija zagrebačkim taksistima udruženima u Radio taksi Zagreb koji je do sada imao monopol na tu uslugu.

Taxi Cammeo moći će se pozvati na besplatni broj 1212, a građanima će u 76 vozila ponuditi drugačiju vrstu usluge i znatno niže cijene. Početna vožnja stajat će 15 kuna, prva dva kilometra neće se naplaćivati, a svaki sljedeći stajat će pet kuna. Tarifa će vrijediti 24 sata. Vožnja taksijem moći će se plaćati i karticama.

Pročitajte i ovo Taksi - 2 Pokrenuli peticiju Domaći taksisti negoduju zbog stranih radnika: "Ne ispunjavaju uvjete za voziti i biti na cestama, a problem je i komunikacija" Policija; ilustracija - 2 Pravila su ista za sve Dvije skupine vozača su pod posebnim nadzorom policije: Dnevnik Nove TV otkriva zašto

Sva su vozila škode octavije opremljene besplatnim bežičnim internetom i dječjim sjedalicama, a svaki će putnik moći dati primjedbu, prijedlog ili pohvalu. Ako nije zadovoljan vožnjom ili vozačem, moći će uslugu reklamirati tijekom vožnje i ne platiti je, izjavio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer. Podsjetio je da u Zagrebu taksi uslugu obavljo i 1036 vozila udruge Radio taksi Zagreba, koji početnu vožnju naplaćuju 20 kuna, svaki kilometar šest kuna, prtljagu dvije kune, a rad noću 20 posto više.



'Prvi je to put da se u Zagrebu pojavljuje konkurencija Radio taksi Zagrebu s uslugom autotaksiranja sa znatno nižom cijenom i dodatnim kvalitetama u opremljenosti vozila i usluzi građanima', rekao je Bezer. Dolazak konkurencije ocijenio je velikim napretkom za Zagreb, za Zagrepčane, ali i turiste i poslovne ljude koji dolaze u glavni grad. Bezer je pozvao taksiste da prihvate nove kolege i da se tržišno natječu u interesu građana.

Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski izjavio je kako su sigurni da će u Zagrebu 'stvoriti taksi kulturu i naviku vožnje taksijem'. Dodao je da je njihov slogan 'brzo, sigurno i jeftino'. Taxi Cammeo već obavlja uslugu taksi prijevoza u Rijeci i Osijeku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene