Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusiju ima u srcu, ali i šaci

Putin obilježava 20 godina na vlasti, ali što planira dalje ne otkriva

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin obilježava 20 godina na vlasti.

Na današnji dan 1999. godine, tadašnji šef države Boris Jeljcin, Putina je imenovao privremenim predsjednikom. 67-godišnjak se voli pohvaliti industrijskom modernizacijom Rusije i obnovom vojske, a kritičari mu zamjeraju ograničavanje sloboda, oporbe i medija.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

U dva desetljeća bio je i premijer i predsjednik, a što planira nakon isteka mandata 2024. godine, ne otkriva.

Tom, ali i prigodom Nove godine Putin je u utorak u novogodišnjoj čestitki pozvao Ruse na "jedinstvo" u interesu nastavka "razvoja" zemlje.

"Živimo u burnim i dinamičnim vremenima punim proturječnosti, ali možemo i moramo učiniti sve kako bi se Rusija uspješno razvijala", rekao je Putin u televizijskoj čestitki koja će se emitirati u ponoć kako pojedini dijelovi Rusije budu ulazili u Novu godinu.

"Samo ako smo zajedno možemo se boriti s izazovima s kojima su sučeljeni naše društvo i naša zemlja. Naše jedinstvo je temelj koji će nam pomoći u ostvarenju najviših ciljeva", dodao je.

Putin je pohvalio ruske pretke, "junački i nesalomljiv pobjednički naraštaj" jer Rusija iduće godine obilježava 75 godina od pobjede SSSR-a nad nacističkom Njemačkom. 

U novogodišnjoj čestitki 1999. godine, na televiziji tadašnji predsjednik Boris Jeljcin obznanio je da odlazi, na opće iznenađenje, predajući vlast u prijelaznom razdoblju svom nasljedniku, premijeru Putinu, tada malo poznatom i imenovanom nekoliko mjeseci ranije. (Hina/B.V)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene