Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvaži se

5 hrabrih poteza koje biste trebali napraviti do tridesete

Do tridesete odvaži se na...
Do tridesete odvaži se na... Getty
Aktualno Galerija Hrabri potezi koje biste trebali napraviti do 30-e (Foto: Getty) Hrabri potezi koje biste trebali napraviti do 30-e (Foto: Getty) Foto: Getty +0 Do tridesete odvaži se na... Galerija 1/2 >>
Nakon završetka studija, pronalaska posla, vrijeme je i za rad na sebi. Trideseta označava ulazak u odraslu dob i do tog trenutka važno je odvažiti se na ove hrabre poteze.

 

Pročitajte i ovo Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom Ljeto na kontinentu Kad opale vrućine! Tehnologije zbog kojih nećete morati napustiti dom I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Kako bi im život bio lakši 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje

Do tridesete se odvaži…

1. Promijeniti posao

Napunite li trideset godina, vjerojatno je da ste u poslovnim vodama gotovo deset godina. Bilo to manje ili više, zdravo je u tom vremenskom razdoblju promijeniti poslovno okruženje. Brojni psiholozi tvrde da je promjena nužna nakon najviše pet godina, međutim važno je osluškivati svoje potrebe. Ako se na posao često žalite, ako kao mlada osoba sanjate o odlasku u mirovinu, ako se često nalazite u konfliktnim situacijama s kolegama na poslu i ako vam pomisao na ponedjeljak uzrokuje tjeskobu, možda je vrijeme da razmislite o novom radnom mjestu. Danas su poslodavci otvoreniji što se tiče čestog mijenjanja posla pa ako niste spremni na potpunu promjenu, nije loše istražiti opcije unutar svoje tvrtke. Čak i promjena tima može unijeti novi optimizam.

2. Pobijediti svoje strahove

Brojna istraživanja pokazuju da se broj strahova povećava s brojem godina. Često se to dovodi u vezu s odrastanjem i većom svijesti o opasnostima, no strahovima treba stati na kraj. Ako ste već svjesni strahova koji utječu na kvalitetu života, na dobrom ste putu. Sada kada znate koji su to strahovi, možete se s njima i suočiti. Suočavanje sa strahom i njegovo rješavanje također je i znak zrelosti. Bitno je ne ući u začarani krug jer izbjegavanje suočavanja dovodi do povećane razine stresa, a veliki stres dodatno pojačava strahove. Načini za rješavanje toga brojni su i važno je odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Treba uzeti u obzir da oni koji planiraju postati roditelji također imaju veliku odgovornost u tu životnu promjenu ući čvrsto na nogama pa je eliminacija strahova nužan korak.

3. Pronaći vrijeme za sebe

Možda se ne čini kao izrazito hrabar korak, no promislite li bolje znate li reći ''ne'' i u kojim ste situacijama to spremni izgovoriti, shvatit ćete da to ne radite često. Tajna je zapravo u tome da morate održavati pošten odnos sa samim sobom. Biti svjestan na koje zahtjeve pristajete, a koje odbijate, time stvarate vrijeme za sebe. Do tridesete to bi trebala biti potpuno uhodana aktivnost jer vrijeme je dragocjeno. Čak i čekanje javnog prijevoza ili ispunjavanje uplatnica i čekanje u redovima mnogi smatraju gubitkom vremena i možda je baš vrijeme za kupnju automobila ili aktiviranje mobilnih aplikacija koje će vam uštedjeti vrijeme koje onda možete iskoristiti za neke druge, omiljenije, aktivnosti. Jedna je od takvih i mobilna bankovna aplikacija, kojom plaćate račune bez obzira na to gdje se nalazili, i to u nekoliko klikova – skeniranjem 2D bar-koda ili podataka s uplatnice. Mobilne bankovne aplikacije, poput m-zabe, tu su kako bi vam olakšale život. Danas su visoko na listi svih ljudi praktičnost, brzina i učinkovitost i svaka pomoć takvih karakteristika obožavana je među onima koji žele više vremena za sebe.

4. Izaći iz loše veze

Svakome se može dogoditi da određenu osobu ne može izbaciti iz svog života makar mu ona čini više lošeg nego dobrog. Ako su dvadesete godine bile obilježene krivim ljudima, u tridesetima je važno promijeniti ploču. Bogatstvo života očituje se i u zdravom okruženju. Okruženje čine ljudi, pa je zbilja nepošteno prema sebi održavati lošu vezu s drugom osobom. Za ovakvu je odluku također je potrebna velika hrabrost, ali donošenjem te odluke mnoge se stvari mijenjaju nabolje. Imate li i dalje nedoumica, porazgovarajte s onima koji su već napravili ovaj korak i time znatno poboljšali kvalitetu života.

Do tridesete odvaži se na... Hrabri potezi koje biste trebali napraviti do 30-e (Foto: Getty) Foto: Getty

5. Na život u stranoj zemlji

Svako je putovanje veliko bogatstvo i nezamjenjivo iskustvo, a tek život izvan poznatih granica. Napustiti svoju domovinu i neko vrijeme provesti u stranoj zemlji iskustvo je koje mijenja čitavu percepciju o narodima, različitostima, prihvaćanju istih i životu. Provedete li barem dio života u stranoj zemlji, sigurno je da ćete postati drugačiji, vjerojatno bolji čovjek. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene