Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U studenom 2013.

Oporavak industrijske proizvodnje: Hrvatska u skupini zemalja s najvećim rastom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u eurozoni i Europskoj uniji u studenom 2013. godine je porasla. Među zemljama koje su zabilježile najveći rast na mjesečnoj razini, našla se i Hrvatska.

Prema podacima Eurostata, u studenom je sezonski prilagođena industrijska proizvodnja u eurozoni porasla za 1,8 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je smanjena za revidiranih 0,8 posto.

U Hrvatskoj je u studenom 2013. godine industrijska proizvodnja porasla za 3,0 posto u odnosu na prethodni mjesec kada je uvećana 1,2 posto. Hrvatska se tako našla u skupni zemalja koje su zabilježile najveći rast proizvodnje na mjesečnoj razini, a tu prednjače Irska s 11,7 posto, Švedska s 6,4 posto te Malta 3,8 posto.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Tržnica vruća jesen Podivljale cijene i inflacija iznad europskog prosjeka: Kome će Vlada pomoći ususret izbornoj godini?

Dobre vijesti: Industrijska proizvodnja porasla za 4,1 posto

Najveći pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini zabilježen je u studenom u Litvi za 3,5 posto, Danskoj za 3,0 posto i Grčkoj za 2,2 posto.

Ako usporedimo studeni 2012. i studeni 2013. godinu, onda se u Hrvatskoj industrijska proizvodnja u studenom 2013. smanjila za 0,8 posto.

Nadalje, na godišnjoj razini kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja porasla je u studenom za 3,0 posto i u eurozoni i u EU28.

Među pojedinim zemljama najviše je na godišnjoj razini porasla industrijska proizvodnja u Irskoj za 13,2 posto, Slovačkoj za 12,7 posto, Češkoj za 8,8 posto, i Rumunjskoj za 8,7 posto. Najveći je pad kalendarski prilagođene industrijske proizvodnje zabilježen na Malti za 8,6 posto i u Grčkoj za 6,2 posto.

Detaljnije podatke možete pronaći OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene