Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZORENJE

Policija upozorava na novi oblik prijevare! Pripazite kada unajmljujete stan, prevaranti sada imaju novu taktiku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U posljednjih nekoliko godina učestale su prijevare građana preko interneta, a sada se pojavio novi oblik vezan za najam stanova.

"U Policijsku postaju Dubrovnik u četvrtak je pristupio 27-godišnjak koji je policijskim službenicima prijavio oblik prijevare s kojim se dosad nismo susretali i stoga želimo poslati upozorenje građanima", poručila je PU dubrovačka-neretvanska.

Oštećeni 27-godišnjak je 12. veljače preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je na svojem profilu oglašavala najam dvosobnog stana na području Dubrovnika.

Kada je stupio u kontakt s navedenom osobom, ona mu je rekla kako stan više nije u njezinu vlasništvu te mu je proslijedila kontaktne podatke navodnog novog vlasnika stana čije je prebivalište izvan Hrvatske.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Zaplijenjeni milijuni eura Predstavljali se kao odvjetnici i konzultanti i ukrali 38 milijuna eura, u hvatanju kriminalaca sudjelovala i Hrvatska

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nude pomoć u stanovanju Širi se nova prijevara mailom, oglasilo se i Ministarstvo rada: "Savjetujemo da poruku obrišete"

S navodnim novim vlasnikom dogovorio je najam stana te plaćanje pologa i triju mjesečnih stanarina unaprijed. Kada je oštećeni uplatio traženi novčani iznos od 1.798,15 eura, navodni vlasnik stana mu se više nije javljao te je 27-godišnjak shvatio da je prevaren i slučaj je prijavio policiji.

Nakon zaprimljene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u koje će biti uključena i međunarodna policijska suradnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene