Obavijesti Video Pretražite Navigacija
98 zahtjeva

Građani plaćali izdavanje vozačke, policijska službenica novac zadržala za sebe

Policija
Policija Foto: Marko Todorov/Cropix
Policijska službenica primala je od građana novac za izdavanje vozačkih dozvola, ali ga nije uplatila u proračun, već zadržala za sebe.

USKOK je na Županijskom sudu u Splitu podigao optužnicu protiv 54-godišnjakinje koju sumnjiče da je od 3. siječnja 2019. do 21. prosinca 2021. kao upravna referentica u Policijskoj postaji Ston, prilikom obavljanja poslova vezanih za izdavanje vozačkih dozvola od podnositelja zahtjeva preuzimala novce za izdavanje vozačkih i zadržala ih za sebe. Tereti ju se za zlouporabu položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Puli Tragedija u Puli U stanu pronašli mrtvu ženu nakon eksplozije

"Naime, iako je okrivljenica znala da se dozvole podnositeljima mogu izdati tek nakon što nadležnoj policijskoj postaji dostave dokaz o uplati novčanih sredstava u Državni proračun, od najmanje 98 podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzela je novac koji su joj predali u gotovini te ga je zadržala za sebe umjesto da ga je uplatila u proračun", stoji u priopćenju USKOK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neoprez na cesti Vozio romobil bez kacige pa završio u bolnici s težim ozljedama: Zbog ovog poteza je pao, oglasila se policija

Pročitajte i ovo Ilustracija "Oblio me hladan znoj" Dva Purgera oduševljena potezom mladog Dalmatinca: "Gospodo, ostalo vam je malo love!"

Okrivljenica si je na štetu proračuna tako pribavila protupravnu imovinsku korist od 1.980,87 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene