Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neoprez na cesti

Vozio romobil bez kacige pa završio u bolnici s težim ozljedama: Zbog ovog poteza je pao, oglasila se policija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Pedesetogodišnjak je teže ozlijeđen nakon što je bez kacige i skidanjem ruke s upravljača električnog romobila - pao.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Puli, ozlijeđena je jedna osoba. Do nesreće je došlo u četvrtak oko 19:10 u Rizzijevoj ulici.

50-godišnjak je vozio romobil bez kacige i micao je ruke s upravljača. U jednom trenutku je izgubio ravnotežu i pao. Zbog zadobivenih ozljeda, pružena mu je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđen.

Policija podsjeća vozače romobila da se zbog vlastite i tuđe sigurnosti trebaju pridržavati prometnih pravila. Ističu kako električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina, a vozači romobila na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Puli Tragedija u Puli U stanu pronašli mrtvu ženu nakon eksplozije

"Na električnom romobilu može se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom. Mora upravljati romobilom tako da se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.

Vozači električnih romobila dužni su kretati biciklističkom stazom, a u slučajevima da biciklistička staza, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog prometa, pod uvjetom da vode računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu. Kolnikom se vozači romobila mogu kretati samo ako je to dopušteno prometnim znakom, no kako trenutno na istarskim prometnicama nema postavljenih takvih znakova, vožnja kolnikom je za vozače električnih romobila kažnjiva", podsjeća policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene