Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maserati Kubang – luksuzni talijanski SUV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo što vidimo na fotografijama je Maseratijeva interpretacija vrhunskog sportskog SUV-a a talijanski proizvođač jamči da Kubang koncept nagovještava dolazak nove proizvodne linije za Maserati.

Novi model iz Maseratija i ulazak na tržište luksuznih sportskih SUV-ova bio je logičan put za Maserati pošto su izrazili želju da prošire svoju liniju proizvoda i ojačaju svoju prisutnost na tržištu luksuznih sportskih vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUV PEUGEOT 3008 & 5008 Stvoreni da predvode Slika nije dostupna "NE ODGOVARA POTREBAMA" Novi ravnatelj Plitvičkih jezera ekspresno povukao sporni natječaj za kupnju luksuznog terenca

Iz više razloga današnji SUV-ovi ne pružaju ono isto uzbudljivo vozačko iskustvo i luksuzni ugođaj koji su dvije glavne karakteristike sportskih i luksuznih automobila, osim naravno Porsche Cayenna. To je upravo ono što Maserati namjerava postići sa svojim novim sportskim luksuznim SUV konceptom koji je izložen na frankfurtskom auto salonu.

Ovo je preteča nove linije Maseratijevih vozila koje ujedno predstavlja i odmak od tradicije samim ulaskom u novu klasu vozila, ali i poštivanje tradicije time što su prilikom projektiranja ovog konceptnog SUV-a ostali vjerni Maseratijevom genskom kodu.

Ideja iza sportskog luksuznog SUV-a nije došla nenadano za Maserati ili iz neke očajničke, posljednje šanse da ulovi korak s konkurencijom. Neki se možda sjećaju da je Maserati predstavio svoj Kubang koncept još na Detroit Auto Showu 2003. godine. U vrijeme kada je malo drugih proizvođača iste klase vozila uopće pomišljalo na sportski luksuzni terenac, Maserati je već ozbiljno razmišljao o proizvodnji takvog modela.

Potencijal za suradnju sa sestrinskom tvrtkom Jeep, brendom koji je prije 70 godina stvorio novi segment vozila na tržištu te je danas i vodeći brend u toj klasi, bio je važan razvoj događaja za Maserati i poticaj da i oni predstave svoju vlastitu interpretaciju sportskog luksuznog SUV-a. Stoga se činilo primjerenim da se model koji predstavljaju danas zove isto kao i koncept koji je otvorio put mnogima – Maserati Kubang.

Suština svih glavnih komponenti ovog budućeg Maseratijevog sportskog luksuznog SUV-a nepogrešivo se može opisati riječima koje se inače vežu uz ovaj brend, izgled vozila, pogonski sklop, ovjes, kočnice, upravljivost i performanse biti će u 100 % Maserati maniri te Maserati na nov način interpretira temeljne vrijednosti ovog brenda: sportski stil, moderan izgled, elegancija, luksuz, performance i izuzetno visoka kvaliteta izrade.

Izražajan izgled vozila koji će trenutačno biti prepoznatljiv kao pravi Maserati djelo je Maserati Style centra koji predvodi čovjek po imenu Lorenzo Ramaciotti. Nova generacija Maseratijevih motora projektirati će se u Modeni pod palicom Paola Martinellija, šefa odjela za razvoj pogonskih sklopova, koji je dugogodišnje iskustvo stekao u Ferrariju te je također bio i odgovoran za razvoj motora za tim Formule 1, a spomenuti motori proizvoditi će se u Ferrarijevom pogonu u Maranellu.

Automatski mjenjač s 8 stupnjeva prijenosa i posebna podešenja za što bolje performanse poput dorada na ovjesu, kočnicama i upravljačkom sustavu biti će projektirani u Modeni ekskluzivno za Maseratijev novi sportski luksuzni SUV.

Do danas, Maserati je bio poznat po svojim limuzinama, coupeima i kabrioletima s dva ili četiri sjedala. Bez obzira da li se radilo o Quattroporte, GranTurismo ili GranCabrio modelu, ili prije njih o modelima kao što su Ghibli, Shamal ili Sebring, ono što je bilo i jest zajedničko svim ovim modelima može se sažeti u jedan nazivnik: luksuzni sportski automobil.

Vremena se mijenjaju a luksuz i sportski osjećaj mogu se definirati na različite načine, pa eto i u obliku dinamično dizajniranog i visoko-performansnog sportskog luksuznog SUV-a. U svakom slučaju, dobro pogledajte novi Kubang jer bi ovaj neobičan SUV vrlo brzo mogao u serijsku proizvodnju. Mi se samo nadamo da Ferrari, Zonda i ostali neće krenuti istim stopama!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene