Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični uvjeti

Kamere ušle u najgori američki zatvor, tu čovjek doslovno požali što diše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvor je prenatrpan, a sanitarni i higijenski uvjeti su, blago rečeno, nehumani.

Okružni zatvor Dent, smješten saveznoj državi Missouri, na glasu je kao najgora zatvorska ustanova u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrde to mnogi ljudi, bez obzira moraju li boraviti u tim prostorijama kao zatvorenici ili tamničari.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Kako bi se uvjerio u istinitost navoda, novinar portala The Salem Newsonline je dobrovoljno unutar zatvora proveo 24 sata, pa javnosti prenio da je doista riječ o mjestu u kojemu je nezaobilazno pitanje od čega ćete skončati.

Ukratko rečeno, zatvor je prenatrpan što u zatvorenicima izaziva neprestanu nervozu, a sanitarni i higijenski uvjeti koji u njemu vladaju su odavno, blago rečeno, nehumani.

U sveukupno četiri ćelije, predviđene za dvadeset zatvorenika, trenutačno se nalazi njih 55, pa spava gdje tko stigne, odnosno za što se izbori. Nerijetko i šakama.

Sve su zidove prekrili vlaga i plijesan, voda curi na sve strane, a nitko živ više i ne pamti u kojem su stoljeću očišćeni ventilacijski otvori. I jesu li uopće od kada je zatvor nastao.

"Počeo sam raditi ovdje u travnju. Od tada do danas sam praktički neprestano lošeg zdravstvenoga stanja, iscrpljen od raznih respiratornih bolesti", priznao je novinaru Andrewu Sheeleyju tamničar Drew Smith.

"Ali, ajde, moram priznati da danas čak i nije bilo loše. Nije bilo većih tučnjava, nitko nije poplavio ćeliju ili se pokušao ubiti", kazao je na odlasku iz smjene, odavši tako s čime se gotovo svakodnevno suočava.

Hoće li okrug napokon dobiti novi zatvor odlučit će tamošnji porezni obveznici, koji će 4. travnja na izbore. U njihovim je rukama sudbina zatvorenika, ali i svog osoblja koje se nalazi u gotovo jednakoj nemilosti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene